Gündem

Dortmund’daki Elektrik ve Gaz Şirketi 30 Bin Müşterisine Yüksek Fatura Göndermiş

Almanya’nın Dortmund kentindeki Stadtenergie şirketi gaz ve elektrik kullanan yaklaşık 30 bin müşterisine yüksek fatura göndererek aldatmakla suçlandı.
02 Haziran 2024
@StadtwerkeDO

Almanya’nın Dortmund kentindeki Dortmunder Energie- und Wasserversorgung (DEW21) şirketinin yan kuruluşu olan “Stadtenergie” adlı şirketin, 2022 ve 2023 yıllarında binlerce elektrik ve doğalgaz müşterisini dolandırdığı iddia edildi. Şirket müşterilere yüksek fatura gönderen çalışanlarının işine son verdi.

Yaklaşık 30 Bin Fatura Şişirilmiş

Şirketin, müşterilerine yanlış faturalar kestiği ve aşırı ücretlendirme yaptığı öne sürülürken, yüksek fatura gönderilen müşterilerinin sayısının 30 bini bulduğu tahmin ediliyor. Stadtenergie şirketi Almanya’nın dört bir yanında 100 bine yakın ev ve iş yerine gaz ve elektrik dağıtıyor.

Stadtenergie’nin bağlı bulunduğu şirket DEW21 de, Stadtenergie’de 2022-2023 döneminde müşteri faturalarında usulsüzlükler tespit edildiğini doğruladı. Bir üst düzey yönetici görevden uzaklaştırıldı ve konunun derinlemesine araştırılması için dış denetçiler görevlendirildi. DEW21 ayrıca savcılığa da bildirimde bulundu.

Şirket, Faturaları Düzeltecek

DEW21, etkilenen müşterilerin en kısa sürede bilgilendirileceğini ve faturalarının düzeltileceğini belirtti. Ancak şirket, etkilenen müşteri sayısı veya zarar miktarı hakkında ayrıntı vermedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş