Almanya’da Vatandaşlık Parası Alanlar Dikkat: Ödemeler Kesilebilir!

Almanya’da Vatandaşlık Parası Alanlar Dikkat: Ödemeler Kesilebilir!

Almanya’da milyonlarca kişinin faydalandığı vatandaşlık parasının kesilmemesi için vatandaşlar hangi noktaya dikkat etmeli?

Almanya’da milyonlarca kişinin faydalandığı vatandaşlık parasında (Bürgergeld) bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Başvurunun onaylanması durumunda dahi bazı konuları gözden kaçırmamak gerek. Bunun nedeni ise vatandaşlık parasının sadece belirli bir süre için ödeniyor olması ve bunun ardından tekrardan başvuru şartının bulunması.

12 ay boyunca ödeniyor

Eğer vatandaşlık parası alma şartları sağlanmış ve başvuru kabul edilmişse, verilen onay süresine dikkat edilmesi gerekiyor. Federal İş Ajansı’nın (Bundesagentur für Arbeit”) açıklamasına göre, vatandaşlık parası on iki ay boyunca ödeniyor.

devam başvurusu önemli

On iki aylık sürenin sonunda vatandaşlık parası başvurusu için yeniden “devam başvurusu” yapılması gerekiyor. Ancak o zaman hakların devam edip etmediği inceleniyor. Belirli koşullar altında, vatandaşlık parası sadece altı ay için de verilebiliyor. Örneğin, kişinin gelirinde dalgalanmalar söz konusuysa, başvuru sahibi serbest meslek sahibiyse veya konut ve ısınma masrafları normalin dışında ise vatandaşlar bu durumla karşı karşıya kalabiliyor.(bb)