Alman Ordusu NATO Hedeflerine Ulaşmak İçin Yetersiz Kalıyor

Alman Ordusu NATO Hedeflerine Ulaşmak İçin Yetersiz Kalıyor

Savunma Bakanlığı verilerine göre, Alman ordusunun NATO’nun yeni savunma planları için 75 bin asker daha alması gerekiyor. Savunma Bakanı Pistorius’un yeni askerlik modeli önerisi bekleniyor.

Almanya Savunma Bakanlığı verilerine göre, NATO’nun güncellenmiş savunma planlarına uyum sağlamak için Alman ordusunun mevcut 203 bin asker hedefinin üzerine çıkarak 272 bine ulaşması gerekiyor. Bu, 75 bin kişilik bir eksiklik anlamına geliyor.

Yeni Askerlik Modeli

Savunma Bakanı Boris Pistorius, bu eksikliği gidermek için gelecek hafta yeni bir askerlik modeli önerisi sunacak. Plana göre, 18 yaşındaki herkese bir anket gönderilecek ve uygunlukları ile orduda görev yapmaya istekli olup olmadıkları sorulacak. Anket, kadınlar için isteğe bağlı olacak ancak erkekler için zorunlu olacak ve doldurmayanlara para cezası uygulanabilecek.

Geçmiş ve Mevcut Durum

Almanya’da askerlik 2011’de askıya alınmıştı ve geçen yıl ordudaki asker sayısı 181 bin 500’e düşmüştü. Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle birlikte ordudaki personel eksikliği daha da belirgin hale geldi. Pistorius, bu nedenle farklı askerlik modelleri üzerinde çalışmaya başlamıştı. Ancak, şu an için Almanya’da askerlik yeniden zorunlu hale getirildiğinde uygulanacak pratik bir sistem bulunmuyor. (sfbi)