Almanya’daki Türk Konsoloslukları Çifte Vatandaşlık İçin Hazır

Almanya’daki Türk Konsoloslukları Çifte Vatandaşlık İçin Hazır

Almanya’daki Türkiye başkonsoloslukları Almanya’nın yeni vatandaşlık yasasından yararlanarak tekrar Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için hazır.

Almanya’da bulunan Türkiye başkonsoloslukları, 27 Haziran 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni vatandaşlık yasasından yararlanarak Türk vatandaşlığına geri dönmek isteyenler için hazırlıklarını tamamladı.

Bir Kez Başkonsolosluğa Gidilmesi Gerekiyor

Türkiye Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türk vatandaşlığına geçişler için bir kez mutlaka konsolosluğa gelerek müracaat yapılacağını, gerekli evrakların teslim edilmesi sonrasında sürecin işleyeceğini bildirdi.

Müracaatlar için önce online olarak https://www.konsolosluk.gov.tr/ internet adresinden bağlı bulunan başkonsolosluktan randevu alınması gerekiyor.

Başvuru Nasıl Yapılacak?

https://www.konsolosluk.gov.tr/ internet adresinden işlem yapılacak olan ülke ve başkonsolosluk seçildikten sonra “VATANDAŞLIK” bölümüne geçilecek.

Burada da “Türk Vatandaşlığını Kazanma Başvurusu” altında yer alan “Yeniden Türk Vatandaşlığını Kazanma Başvurusu” bölümüne girilecek.

Bu bölümde yeniden Türk vatandaşlığını kazanmak için yapılacak başvurusu ile ilgili şartlar ve gerekli evraklar hakkında bilgilendirmeler bulunuyor.

Başvuru için, ilgili bölümün sağ üst tarafında yer alan “Hemen randevu al” seçeneğinin tıklanması üzerine bağlı bulunan başkonsolosluktan vatandaşlık müracaatı için randevu alınıyor.