Gündem

Araştırma: “Almanlar Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüz”

Mannheim Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, Almanların Müslümanların dinlerini yaşamalarına karşı toleranslarının az olduğu tespit edildi.
09 Haziran 2024
@shutterstock

Almanların, günlük hayatlarında dindar Müslümanların dinlerine göre yaşamalarına karşı gösterdikleri toleransın az olduğu ve Müslümanların dini yaşantılarını kendilerine karşı bir tehdit oluşturduğu kanaatini taşıdıkları tespit edildi.

Başörtüsü, Ezan ve Okullarda Helâl Gıdaya Hoşgörü Yok

Mannheim Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada Müslümanların dinlerini yaşamalarına karşı Almanların gösterdikleri hoşgörüsüzlüklere örnek olarak, Müslüman kadınların başörtüsü kullanmaları, camilerden açıkça ezan okunması, okullarda helal gıda bulundurulması ve Müslümanların dini bayramları olan Ramazan ve Kurban bayramlarının tatil günü olmasına karşı çıkmaları gösterildi.

Hoşgörüsüzlük Önyargılardan Kaynaklanıyor

Araştırma sonuçlarına göre, Almanların bu ve diğer İslami yaşam biçimlerine karşı hoşgörüsüzlüklerinin temelinde önyargılar ve yanlış bilgilendirmeler yatıyor. Araştırmacılar, karşılıklı anlayış ve diyalog için daha fazla çaba gösterilmesi ve kültürlerarası iletişimin daha etkin hâle getirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş