Almanya’da Çocuk Pasaportları Değişti: Eskiler Hala Geçerli Mi?

Almanya’da Çocuk Pasaportları Değişti: Eskiler Hala Geçerli Mi?

Almanya, 12 yaşına kadar olan çocuklar için yeni çipli pasaport uygulamasına geçti. 1 Ocak 2024 itibarıyla verilen bu yeni pasaportlar, önceki pasaportlardan farklı olarak 6 yıl süreyle geçerli.

Almanya hükümeti, 12 yaşına kadar olan çocuklar için çipli (elektronik) pasaportları devreye soktu. 1 Ocak 2024 itibarıyla geçerli olan bu yeni pasaportlar, 6 yıllık geçerlilik süresine sahip. Temmuz ayında çıkarılan yasa kapsamında, mevcut çocuk pasaportları süreleri dolana kadar geçerliliğini koruyacak ve yenilenmeyecek.

6 Yıl Geçerlilik Süresi

Yeni pasaportlar 6 yıl geçerli. Ancak çocuğun görünümünde önemli bir değişiklik olduğunda geçerliliğini yitirecek. Bu durumda ebeveynlerin, çocukları için güncel bir çipli pasaport başvurusu yapmaları gerekecek.

Pasaport Fiyatlarında Artış

Yeni çipli çocuk pasaportlarının fiyatı 37,50 Euro olarak belirlendi. Önceki çipsiz pasaportlar 13 Euro iken, yeni elektronik pasaportlar için bu ücret önemli ölçüde artırıldı.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Yeni çipli pasaportlar için başvuru sırasında çocukların bizzat bulunmaları gerekiyor. Başvuru esnasında çocukların biyometrik bilgileri pasaporta kaydedilecek. Başvuru için gerekli belgeler ise şunlar:

– Biyometrik bir pasaport fotoğrafı

– Eski çocuk pasaportu veya eski pasaport yoksa orijinal doğum belgesi ya da resmî onaylı bir fotokopisi

– Yasal bir velinin rızası ve ikamet belgesi(bb)