Almanya’da 9 Yaşındaki Kayıp Valeriia Cinayet Kurbanı Oldu

Almanya’da 9 Yaşındaki Kayıp Valeriia Cinayet Kurbanı Oldu

Almanya’nın Döbeln kentinde kaybolan Valeriia’nın ormanlık alanda cesedinin bulunduğu aktarıldı. Polis, küçük kızın bir cinayete kurban gittiğini doğruladı.

Almanya’nın Döbeln kentinde kaybolan ve 3 Haziran’dan bu yana aranan 9 yaşındaki Valeriia’nın ormanlık alanda cesedinin bulunduğu aktarıldı. Polis, küçük kızın bir cinayete kurban gittiğini doğruladı.

cinayet soruşturması başlatıldı

Almanya’nın Saksonya eyaletindeki Döbeln kentinde kaybolan ve 3 Haziran’dan bu yana aranan 9 yaşındaki Valeriia’nın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Polis, yapılan otopsi sonucunda cinayeti doğrularken, olayla ilgili cinayet soruşturması başlattığını duyurdu.

ceset evden dört kilometre uzakta bulundu

Polis Çarşamba günü yaptığı açıklamada, cesedin bulunduğu ormanlık alanın, çocuğun yaşadığı yerden yaklaşık dört kilometre uzakta, yol dışında olduğunu söyledi. Kriminal Polis İstasyonu Müdürü Mandy Kürschner, “Arama çalışmaları olmasaydı Valeriia’yı bugüne kadar bulamazdık.” dedi.

herhangi bir şüpheli yok

Cinayette cinsel bir saldırıya dair bir işaret olmadığını, cinayet veya adam öldürme suçlamalarıyla soruşturma yürütüldüğü belirtildi. Şu ana kadar herhangi bir şüphelinin olmadığı vurgulandı. Chemnitz Savcılığı, soruşturmanın öldürülen kızın sosyal çevresine odaklandığını belirtti.

“Böyle bir canilikten herkes etkileniyor”

Chemnitz Polis Başkanı Carsten Kaempf ise yaptığı açıklamada, “Bir çocuğun kaybı insanın yüreğini parçalıyor. Böyle bir canilikten herkes etkileniyor. Sanki zaman durmuş gibi.” diye kaydetti. Şu an psikolojik destek alan annenin de yanında olduklarını sözlerine ekledi.

annesiyle 2022’de Almanya’ya gelmişti

Geçtiğimiz yıl 2022’den bu yana Almanya’da annesiyle yaşayan Ukrayna kökenli kız, geçen hafta pazartesi günü sabah okula gitmek için evden çıkmış, bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Günler boyunca arama çalışmaları ile yoğun çaba harcanmış, Saksonya ve Saksonya-Anhalt polisinden 400’den fazla görevli arama çalışmalarında yer almıştı.(bb)