Almanya’da Temmuz’da Emekli Maaşı Zammı Kesinleşti

Almanya’da Temmuz’da Emekli Maaşı Zammı Kesinleşti

Almanya Eyaletler Meclisi’nin emekli maaşlarındaki artışı onaylaması ile, 1 Temmuz’dan itibaren Almanya’daki emekli maaşlarının yüzde 4,57 oranında artması kesinleşti.

Almanya’da Temmuz ayından itibaren emekli maaşlarına %4,57 oranında zam yapılacak. Bu zam, Doğu ve Batı Almanya’da birleşmeden sonra ilk kez eşit bir şekilde uygulanacak.

Emekli maaşlarındaki artış, Almanya Eyaletler Meclisi’nin (Bundesrat) emekli maaşlarındaki artışı onaylaması ile kesinleşmiş oldu. Daha önceleri ne kadar olacağı kesin olmayan emekli maaşı artışları, Eyaletler Meclisi’nin onaması ile yüzde 4,75 oranında gerçekleşecek. Artış sonrasında 1.000 Euro emekli maaşı alan biri 45,70 Euro daha fazla alacak.

Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil, emekli maaşlarına yapılan zammı emeklilerin enflasyona karşı korunması yolunda atılmış önemli bir adım olarak nitelendirdi.

Emekli maaşlarına yapılan zamlar, önümüzdeki senelerde daha düşük seviyelerde kalacak. Çünkü, Federal hükümet, önümüzdeki yıllarda Almanya’da emekli maaşlarında en fazla yüzde 2,6 oranında artış olmasını bekliyor.