İslam Toplumu Milli Görüş’ün 55. Hac Organizasyonu Başarıyla Devam Ediyor

İslam Toplumu Milli Görüş’ün 55. Hac Organizasyonu Başarıyla Devam Ediyor

İslam Toplumu Milli Görüş Hac, Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy, genç hacı adaylarının yoğun katılımıyla gerçekleşen hac organizasyonunda yaşananları anlattı. Dünyanın 20 farklı ülkesinden binlerce Müslüman’ı sağlıklı bir şekilde kutsal topraklara getirdiklerini bildirdi.

İslam Toplumu Milli Görüş’ün 55. Hac organizasyonu kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanlar, kutsal topraklarda buluştu. Hac, Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy, organizasyonun detaylarını ve genç hacı adaylarının heyecanını aktardı.

“Arafat Vakfesi’ne Doğru Heyecanlı Bir Bekleyiş”

Köksoy, Mekke ve Medine’de hacıların sağlıklı bir şekilde ibadetlerini yerine getirdiğini ve Arafat Vakfesi’ne doğru heyecanla ilerlediklerini belirtti. Dünyanın 20 farklı ülkesinden binlerce Müslüman’ı sağlıklı bir şekilde kutsal topraklara getirdiklerini bildirdi. Özellikle genç hacı adaylarının yoğun katılımının kendilerini memnun ettiğini ifade eden Köksoy, “Gittikçe yaş ortalamaları gençleşiyor. Bu sene de çok genç bir hacı adayımız kitlesi var. Özellikle aileli gelen genç kardeşlerimiz var.” dedi.

“Gençlerin Katılımı İşlerimizi Kolaylaştırıyor”

Genç hacı adaylarının yoğunluğunun operasyonel açıdan işlerini kolaylaştırdığını belirten Köksoy, sağlık konusunda da herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını söyledi. Gençlerin hac ibadetine katılımının önemine vurgu yapan Köksoy, “Her ibadette olduğu gibi genç yaşta ibadeti yapmak en güzelidir.” şeklinde konuştu.

“Umre’de ve Hac’da Gençlerin Yoğun İlgisi”

Köksoy, gençlerin sadece hac ibadetine değil, umre ibadetlerine de yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Özellikle Avrupa’dan yılbaşı umrelerine binlerce gencin katıldığını ve bu yılbaşında da 15 bin gençle aralık umresinde olacaklarını söyledi. Hac ibadetlerinde de yaş ortalamasının 38-39 olduğunu belirten Köksoy, Avrupa geneli umrelerde ise bu ortalamanın 21-22 olduğunu ifade etti. Gençlerin bu yoğun ilgisinin umut verici olduğunu sözlerine ekledi.

“2024 Hac Organizasyonu Başarıyla Devam Ediyor”

Köksoy, 2024 hac organizasyonunun başarıyla devam ettiğini ve Arafat Vakfesi sonrasında da İslam Toplumu Milli Görüş’ün hizmetlerinin kutsal topraklarda devam edeceğini belirtti. Organizasyonda görev alan tüm ekiplere teşekkür eden Köksoy, “Kadınlar Teşkilatımız, Gençlik Teşkilatımız, Kadınlar Gençlik Teşkilatımız, İrşad Başkanlığımız, Sağlık Hizmetlerimiz, Hoca Hanımlar, Kafile Grup Başkanları, Hanım Görevlilerimiz başta olmak üzere herkes seferber olmuş durumda. Allah’ın misafirlerinin mebrur bir hac ibadetini yerine getirmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ettik.” şeklinde konuştu.

 “Hacılarımız Memnun ve Huzurlu”

Köksoy, hacıların memnuniyetinin kendileri için en önemli öncelik olduğunu vurgulayarak, “Her toplantılarımızın neticesinde de şunu görüyoruz. Hamdolsun hacımız memnun, hacımız huzurlu.” dedi. Tüm hacı adaylarının sağlıklı bir şekilde vakfelerini yapıp evlerine dönmeleri için dua ettiklerini ifade etti. (sfb)