Almanya’da 1 Temmuz’da Neler Değişecek?

Almanya’da 1 Temmuz’da Neler Değişecek?

Almanya’da 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek önemli değişiklikleri Camia Haber olarak derledik.

Almanya’da 1 Temmuz itibarıyla birçok değişiklik yürürlüğe girecek. Bu noktada en önemli değişiklik emeklilerle ilgili olacak. Emekliler Temmuz 2024’ten itibaren daha fazla maaş alacak. Yasal emekli maaşı yüzde 4,57 artırılacak. Buna göre örnek olarak şu anda 1.000 Euro emekli maaşı alan biri temmuz ayından itibaren 1.045,70 Euro alacak.

Ayrıca dullar için de katkı payları artacak ve gelir muafiyet sınırı yükseltilecek. Erken emeklilik maaşı alanlar da Temmuz ayından itibaren daha fazla para alacaklar. Sosyal Yardım Derneği VdK’ye göre bu artışlar şu şekilde olacak:

  • 1 Ocak 2001 ve 30 Haziran 2014 tarihleri arasında erken emeklilik maaşı alanlar yüzde 7,5 ek ödeme alacaklar.
  • 1 Temmuz 2014 ve 31 Aralık 2018 tarihleri arasında erken emeklilik maaşı alanlar yüzde 4,5 daha fazla alacaklar.

Esrarın toplu olarak yetiştirilmesi

Öte yandan 1 Temmuz’dan itibaren esrar, belli başlı derneklerde toplu olarak yetiştirilebilecek ve bu dernek üyelerine dağıtılabilecek. Bu derneklerin en fazla 500 üyesi olabilecek ve esrarı sadece üyelere dağıtabilecek. Satma durumu söz konusu olamayacak.

Kabloyla TV yayınları artık ek masraflara yansımayacak

1 Temmuz’dan itibaren kablo televizyonu, kira masraflarının bir parçası olmaktan çıkacak. Buna göre bu tarihten itibaren kiracılar, televizyon yayınlarını kablo, anten, uydu veya internet aracılığıyla nasıl alacağına kendisi karar verecek.

Yeni araçlarda zorunlu hale gelen siyah kutu

Yeni araçlarda temmuz ayından itibaren siyah kutu kullanımı zorunlu olacak. 24auto portalı, bu veri kaydedicinin sürekli bir izleme ve değerlendirme kutusu olmadığını, daha çok bir “Olay Veri Kaydedici” (EDR) olduğunu belirtti. Bu EDR’nin uçaklardaki siyah kutularla karşılaştırılabilir olduğunu ve kaza rekonstrüksiyonunda kullanılacağı ifade ediliyor.

Tek kullanımlık şişe ve karton kapaklarının bağlı olması gerekiyor

3 Temmuz’dan itibaren, 3 litre hacme kadar olan plastik bileşenleri içeren tek kullanımlık içeceklerde, kapakların kutuya bağlı olmasının zorunlu olduğu bir AB yönergesi yürürlüğe girecek.

Yeni haciz muafiyet sınırları

1 Temmuz’dan itibaren Almanya’da haciz muafiyet sınırları artacak. Bu muafiyet sınırları, borçlu olan çalışanların maaşlarının haciz edilmesi durumunda, devam eden masraflarını ödeyebilmelerini sağlamak için uygulanıyor. Şu anda aylık olarak el konulamayan temel miktar bin 402,28 Euro’yken, bu miktar temmuz ayında bin 491,75 Euro’ya yükseltilecek.(bb)