Toplum

Almanya’da 30 Yaşındakilere 20 Bin Euro Miras Projesi

Almanya’da 30 yaşındaki 3 kişiye, yapılacak bir çekilişle beraber 20 bin Euro’luk temel miras sağlanacak. Yapılacak pilot proje ilk etapta 3 şehirde düzenlenecek.
20 Haziran 2024
@Shutterstock

Almanya’da “Herkese Bir Miras Vakfı” (“Jeder für Ein Erbe”), 2024 yılında da temel miras çekilişi yapacağını duyurdu. 7 Temmuz 2024 tarihinde, bu etkinliğin gerçekleştirileceği üç Alman şehri belirlenecek. 7 Temmuz 2024 tarihi itibariyle bu şehirlerde ikamet eden tüm 30 yaşındaki kişiler nihai çekilişe katılmak için başvurabilecek. Her şehirde bir kişi olmaz üzere toplam üç kişi seçilecek ve 20 bin Euro’luk mirasın sahibi olacak.

1994 doğumlu olunması şart

Proje kapsamında 1994 doğumlu herkes başvuruda bulunabilecek. Başvuru, şehirlerin belirlenmesinden sonra bir iletişim formu üzerinden yapılacak. Diğer bir şart ise katılımcıların, daha önce 3 bin Euro’dan fazla miras veya bağış almamış olması.

çekiliş sonbaharda olacak

Şehirlerin belirleneceği çekiliş 7 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak. 2024 sonbaharında ise seçilen üç şehirde halka açık çekilişler düzenlenecek. Katılımcılar, temel mirası almak için bizzat hazır bulunmaları gerekecek. Ayrıca kazananlar, mirasın etkileri üzerine yılda bir kez bir saat süren bir röportaj vermeyi taahhüt etmek zorunda

herkese verilmesi için 15 milyar euro’ya ihtiyaç var

Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü, 30 yaşında olan herkese temel miras sağlamanın yılda yaklaşık 15 milyar Euro’ya mal olduğunu ifade etti. Bu miktarın, büyük miraslara ek bir vergi ile finanse edilebileceğini aktardı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş