Kanada’da Müslüman Karşıtı Propaganda Yapan Sürücü Hakkında Soruşturma

Kanada’da Müslüman Karşıtı Propaganda Yapan Sürücü Hakkında Soruşturma

Kanada’da aracının üstündeki ekrandan Müslüman karşıtı yayın yapan sürücü hakkında soruşturma başlatıldı.

Kanada’nın Toronto kentinde aracının üstündeki dijital ekrandan Müslüman karşıtı içerikli video yayımlayan sürücü hakkında “nefret suçu” soruşturması başlatıldı.

Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi (NCCM), X sosyal medya platformundan videonun yayımlandığı aracın görüntüsünü, “Bu, son derece tehlikeli bir mesaj ve buna göz yumulmamalı.” ifadesiyle paylaştı.NCCM, Toronto polisine soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Soruşturma başlatıldı

Toronto polisinin X hesabından yapılan açıklamada, nefret suçları biriminin konuya ilişkin soruşturma başlattığı duyuruldu. Trafikte seyreden aracın üstündeki ekranda yayımlanan videoda namaz kılan Müslümanların görüntüsünün ardından İslam karşıtı ifadeler yer alıyor.

IRKÇILIKLA MÜCADELE İÇİN ÖZEL TEMSİLCİ ATANDI

Kanada hükümeti, ülkede Müslüman toplumunun karşı karşıya kaldığı saldırı, ırkçılık, ayrımcılık ve dini hoşgörüsüzlüklerle mücadele için özel temsilci atamıştı. Trudeau, insan hakları savunucusu, gazeteci Amira Elghawaby’yi “Kanada’nın Müslüman karşıtlığı ile mücadeledeki ilk özel temsilcisi” olarak atadığını duyurmuştu.

Elghawaby’nin, Müslüman karşıtlığı ile mücadelede Kanada hükümetine, ülkedeki Müslüman toplumunun farkındalığını artırmak için kapsayıcı politikalar, yasa teklifleri ve düzenlemeler konusunda uzman danışman olarak tavsiyelerde bulunacağı belirtilmişti. (aa,c)