Almanya’da Yeni Emlak Vergisi Oranları Vatandaşı Üzdü

Almanya’da Yeni Emlak Vergisi Oranları Vatandaşı Üzdü

Almanya’da 2025 yılından itibaren uygulanacak olan zamlanmış yeni emlak vergisi oranları vatandaşı üzerken belediyeleri sevindirdi.

Almanya’da yeni emlak vergisi oranları belirlenmeye başladı. 6 Milyon 500 bin emlağın bulunduğu Kuzey Ren Vestfalya eyalet hükümeti, eyaletteki 396 belediyeye gönderdiği yeni vergi oranları ile tepki çekti. Yeni vergi oranları çoğu belediye ve hatta mahallede vergi oranlarını iyice artırdı.

Ancak belediyelerin eyalet hükümetinin belirlediği vergi oranlarını değiştirme hakkı bulunuyor.

Belediyelere Çağrı: Yüksek Vergi Oranı Uygulamayın

Eyalet Maliye Bakanı Marcus Optendrenk, yeni vergi oranlarının açıklanması ile şeffaflık sağladıklarını ifade ederken, Vergi Mükellefleri Birliği belediyelere çağrıda bulunarak, kendilerine önerilen vergi oranları arasında, yüksek vergiye sebep olacak miktarı uygulamamalarını istedi. Vergi Mükellefleri Birliği, yeni emlak vergisinin, önceki vergi oranından daha fazla olmaması gerektiğine dikkat ekti.

Emlak Vergisi Vergisi Yükü Konut Sahiplerine Yüklenecek

Kuzey Ren Vestfalya Belediyeler Birliği de, eyaletin konut ve iş yerleri için önerdiği farklı vergi oranlarına karşı çıktı. Belediyeler Birliği bu farklı oranların, vergi yükünün konut sahiplerine yüklenmesini önlemeye yetmeyeceğini bildirdi.