Berlin’de Müslüman Aileye Irkçı Saldırı: Saldırgan Bulunamadı

Berlin’de Müslüman Aileye Irkçı Saldırı: Saldırgan Bulunamadı

Berlin’de bir süpermarkette alışveriş yapan Müslüman bir aile, ırkçı bir saldırıya maruz kaldı. Saldırgan, aileyi hem sözlü olarak taciz etti hem de biber gazıyla tehdit etti.

Almanya’nın başkenti Berlin-Hellersdorf’da Müslüman bir aile alışveriş yaparken bir adam tarafından ırkçı hakaretlere maruz kaldı. Saldırgan Müslüman aileyi biber gazıyla tehdit etti.

Olayla ilgili olarak polis soruşturma başlatsa da saldırgan henüz yakalanamadı.

Saldırının Detayları

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı 25 yaşındaki Müslüman bir kişi, 28 yaşındaki eşi ve bir yaşındaki çocuğuyla birlikte Berlin-Hellersdorf’daki bir süpermarkette alışveriş yapıyordu. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, saldırgan aileyi ırkçı hakaretlerle taciz etti. Polisin IslamiQ.de‘ye yaptığı açıklamada, 28 yaşındaki kadının başörtüsü taktığı ve ailenin Müslüman olduğu belirtildi.

Aileyi taciz eden saldırgan elindeki biber gazı spreyini aileye doğrultarak onları tehdit etti. Polis gelmeden önce kaçan zanlı halen yakalanamadı. Devlet güvenlik birimleri olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Almanya’da Müslümanlara Yönelik Saldırılar

Bu olay, Almanya’da Müslümanlara ve camilere yönelik artan saldırıların bir parçası olarak dikkat çekiyor. 2023 yılında Almanya’da Müslümanlara ve camilere karşı toplam 1464 saldırı yapıldı.

Bu rakam, 2017 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bu saldırıların büyük bir kısmı, aşırı sağcılar tarafından gerçekleştirildi. 1464 suçtan 1211’i aşırı sağcı gruplara atfedildi.