Bremen’deki Walle Mahalle Halkı Irkçılara Karşı Birlik Oldu

Bremen’deki Walle Mahalle Halkı Irkçılara Karşı Birlik Oldu

Bremen’in Walle mahallesi sakinleri, Şükran Özalp’ın işlettiği “Für Elise” isimli kafeye karşı bir süredir yapılan ırkçı ve İslamofobik saldırılara karşı birlik oldu ve destek gösterisi yaptı.

Almanya’nın Bremen kentindeki Walle semti sakinleri, uzun süreden beri ırkçı ve İslam karşıtı saldırılara maruz kalan mahalle kafesine destek vermek için bir araya gelerek, ırkçılığa ve nefrete karşı güçlü bir mesaj verdi.

“Für Elise” isimli kafenin işletmecisi Şükran Özalp’ın ırkçı saldırılara maruz kaldığını öğrenen ve aynı mahallede küçük bir kitabevi işleten Axel Stiehler, Şükran Özalp’ın yalnız olmadığını göstermek için arkadaşlarıyla destek mitingi organize etti.

Mitinge 25-30 kişi beklenmesine rağmen yaklaşık 300 mahalleli “Für Elise” kafesinin önüne gelerek desteklerini gösterdi.

“Lanet Olası Irkçılığa Karşı Hep Beraberiz”

Mitingde bir konuşma yapan Axel Stiehler “Lanet olası ırkçılığa karşı desteğinizi ve Şükran Özalp ile dayanışmanızı gösterdiğiniz için teşekkür ederim.” dedi.

“Für Elise” işletmecisi Şükran Özalp de “Destek için buraya geldiğiniz ve bize olan dayanışmanızı ortaya koyduğunuz için kalbimizin derinliklerinden bir kez daha teşekkür ediyoruz.” dedi.

Für Elise’nin Camları Kırıldı, İslam Karşıtı Etiketler Yapıştırıldı

Für Elise isimli kafe bir süreden beri saldırılara maruz kalıyordu. Kafe çevresin sürekli olark “yabancı” ve “İslam karşıtı” etiketler yapıştırılırken, bir keresinde kafesinin camları kırılmış, dış mekandaki eşyaları devrilmiş ve talan edilmişti.

Şükran Özalp, özellikle yaşlı bir kadın ve birkaç yaşlı adam tarafından sürekli ırkçı ve İslamofobik sözlü saldırılara maruz kaldığını söylerken aynı kişilerin kafenin müşterini de rahatsız ettiklerini açıkladı.