Almanya’da Facebook’ta Bir “Beğeni” Artık Sınır Dışı Sebebi Sayılacak

Almanya’da Facebook’ta Bir “Beğeni” Artık Sınır Dışı Sebebi Sayılacak

Almanya’da kabul edilen yeni yasa tasarısı ile terörü sosyal medya üzerinden “Beğen” tuşuna basarak destekleyenler dahi sınır dışı edilebilecek.

Almanya’da Federal kabine, İçişleri Bakanı Faeser’in hazırladığı bir tasarıya onay verdi. Tasarıya göre, terörü destekleyen yabancılar artık daha hızlı bir şekilde sınır dışı edilebilecek. Bu uygulama sosyal medya üzerinden dahi yapılması durumunda geçerli olacak.

Sosyal Medya Üzerinden Sınır Dışı: “Beğen” Tuşu Yetiyor

İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in tasarısı, bir terör suçunu onaylamanın ardından sınır dışı etmeyi mümkün kılacak. Bu kapsamda, sosyal medya platformlarında teröre destek veren paylaşımları “beğenme” veya bu noktada yorum yapma dahi bunun için yeterli olabilecek.

Almanya otoriter yönetime doğru ilerliyor

Sol Parti’nin federal parlamento adalet sözcüsü Clara Bünger, sosyal medya gönderileri nedeniyle insanları sınır dışı etmenin, “endişe verici bir gelişme” olduğunu vurguladı. Bünger, “Siyasetçilerimiz, otoriter yönetimlerde insanların sosyal medya beğenisi yüzünden takip edilip hatta hapsedilmelerinden rahatsız olduğunu söylüyor. Ancak Almanya Federal Cumhuriyeti uzun zamandır kendisi bu yöne doğru ilerliyor” diye kouştu.(bb)