Hasene Bu Kurban Bayramında da 100 Binlerce Kişiye Ulaştı

Hasene Bu Kurban Bayramında da 100 Binlerce Kişiye Ulaştı

Hasene International, yıllardır süregelen kurban kampanyasını 2024 yılı için de tamamladı. Dernek, 275 bin 729 toplanan kurban hisse adedi ile yüz binlerce kişiye ulaştı.

Hasene Internationel derneği tarafından “İyilik Yerini Bulsun Bu Kurban Bayram Olsun” sloganıyla nisan ayında başlatılan kurban kampanyası 94 ülkeyi kapsadı. 490 gözlemci denetiminde gerçekleşen kurban kesim işlemi sonrası ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırdı.

Yaklaşık 6 Buçuk Milyon İnsana Kurban Eti Ulaştırıldı

Mazlum ve mağdurlar için el ele parolasını benimseyen dernek bu yıl 275 bin 729 hisse adedi ile yaklaşık 6 buçuk milyon insana kurban etini dağıtmış oldu.

Filistin Coğrafyası da Unutulmadı

Filistin’deki savaşın gölgesinde yaşayan masum halk için projeler hız kesmeden devam ediyor. 770 bin adet konserve et ve gıda paketinin hazırlıkları başlamış olup, bunları deniz yoluyla Gazze’ye ulaştırmak için çalışmalar sürüyor. Sevkiyatla birlikte çadır ve diğer acil ihtiyaç malzemeleri de bölgeye gönderilecek. Ayrıca, savaşın yetim bıraktığı on binlerce çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan “Bakıcı Aile Projesi” için de çalışmalar devam ediyor.

“Bağışçılarımız Sayesinde Milyonlarca İnsan Ulaşmak Sevindirici”

Hasene International Başkanı Bekir Altaş, kurban kampanyasını değerlendirdi. Altaş, “Her kurban kampanyasında bizleri yalnız bırakmayan bağışçılarımıza teşekkür ediyor, Rabbim’den kurbanlarının kabul olmasını niyaz ediyorum” dedi. “Kurban kampanyasının özüne de değinen Altaş, bu gibi dini vecibelerin kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini, toplumsal yaraları sardığını ve bütünleştirici bir güç olduğunu ifade etti.” Öte yandan Altaş, kurban kampanyasıyla 94 ülkeye dağılan gözlemciler ve gönüllüler için de teşekkürlerini iletti.(c)