Gündem

Solingen’de Patlama: Bir Ölü, Dört Yaralı

Almanya’nın Solingen kentinde yaşanan patlamada hayatını kaybeden kişi ve yaralılar arasında 7 yaşında bir kız çocuğu da var.
27 Haziran 2024
@shutterstock

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Solingen kentinde 25 Haziran tarihinde meydana gelen patlamada bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Yaralılar arasında 7 yaşında bir kız çocuğu da bulunuyor. Yetkililer geniş çaplı alarm durumu ilan etti.

“patlama yere düşen şişe sonrası oldu”

Olayın meydana geldiği iş yerinin sahibi, ölen kişiyi daha önce de mal varlığına zarar verdiği için tanıdığını ifade etti. İş yeri sahibi, söz konusu kişinin yere bir şişe düşürdüğünü ve bununla beraber patlamanın meydana geldiğini belirtti. Kimliği henüz tespit edilemeyen kişinin ilk önce ağır yaralanıp helikopterle hastaneye götürüldüğü, ancak birkaç saat sonra ise hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Gündem | 11 Haziran 2024 Solingen’de Göçmenlerin Kaldığı Binadaki Yangın Yine Kundaklama Çıktı 11 Haziran 2024

soruşturma başlatıldı

Patlamada, 7 yaşındaki bir kız çocuğu, 35 ve 45 yaşlarındaki iki kadın ile 38 yaşındaki bir adamın yaralandığı aktarıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yetkililer, Solingen’de geniş çaplı alarm durumu ilan etti. “Rheinishen Post” daha önce, kimliği belirsiz bir kişinin söz konusu binaya “bomba benzeri bir nesne” attığını bildirmişti. Ancak polis bu bilgiyi doğrulamadı.

patlama sonrası cadde kapandı

Tanıklar, saat 14.20 civarında Solingen’deki Konrad-Adenauer Caddesi’nde yüksek bir patlama sesi duyduklarını bildirdi. Büyük olaylarda kurulan özel bir yapı olan BAE (Başarılı Acil Durum Ekipleri) devreye alındı. Solingen şehir merkezindeki dört şeritli konut ve ticaret caddesi olan olay yeri geniş bir alanda kordon altına alındı. Öğleden sonra bir polis helikopteri bölge üzerinde uçuş yaptı ve hava görüntüleri çekti.

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş