Gündem

Türk Gencin Ölümüne Neden Olan Alkollü ve Ehliyetsiz Sürücüye Tutuksuz Yargılama

Almanya’da geçtiğimiz yıl mart ayında trafikte Türk gencin ölümüne neden olan alkollü ve ehliyetsiz sürücü, tecilli hapis cezasına çarptırılarak tutuksuz yargılandı.
27 Haziran 2024

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde geçtiğimiz yıl A44 otoyolunda meydana gelen kazada Alperen Yel adlı Türk genci hayatını kaybetmişti. Dpa’nın haberine göre, alkollü ve ehliyetsiz olduğu tespit edilen kazaya neden olan sürücü son olarak tutuksuz yargılandı. Buna göre söz konusu kişinin 10 ay tecilli hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

Alperen Yel olay yerinde hayatını kaybetmişti

Geçtiğimiz yıl mart ayında meydana gelen kazada, ehliyeti olmayan ve alkollü olarak direksiyon başında olan 47 yaşındaki adam, saatte 240 km hızla 33 yaşındaki Yel’in aracına çarpmıştı. Yarı hızda giden araç pert olmuş, Alperen Yel olay yerinde hayatını kaybetmişti.

taksirle alkollü ve ehliyetsiz araç kullanma cezası

Sanığın yapılan duruşmada taksirle adam öldürme suçundan değil, sadece taksirle alkol etkisi altında araç kullanmak ve ehliyetsiz araç kullanmak suçlarından mahkum edilmesi ise dikkat çekti. Ayrıca Alperen Yel’in eşine 5 bin Euro tazminat ödemesine hükmedildi. Sanığa beş yıl süreyle ehliyet yasağı da getirildi.

“eşim sadece eve gelmek istiyordu”

Yaşanan üzücü olayla ilgili konuşan ölen Yel’in eşi, “Eşim sadece Krefeld’de yaptığı futbol antrenmanından eve gelmek istiyordu…” diyerek yürekleri dağladı. 35 yaşındaki dul kadın şimdi dört yaşındaki oğluyla yalnız başına hayat mücadelesi verecek.

savcı 25 yıl hapis cezası talep etti

Sanığın ehliyeti, olaydan üç yıl önce de alkollü araç kullanmaktan dolayı alınmış ayrıca daha önce iki kez ehliyetsiz araç kullandığı gereçesiyle farklı cezalara çarptırılmıştı. Savcı, sanıkla ilgili şartlı tahliye olmaksızın iki buçuk yıl hapis cezası talep etmişti. Karar henüz kesinleşmedi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş