Almanya’da Kuyumcu Soygununu Engelleyen Türk Çalışan Camia Haber’e Konuştu

Almanya’da Kuyumcu Soygununu Engelleyen Türk Çalışan Camia Haber’e Konuştu

Almanya’nın Köln şehrinde kuyumcu dükkanına giren silahlı hırsızı engelleyen İbrahim Dindar, Camia Haber’e açıklamalarda bulundu.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Köln kentinde dün sosyal medyada yankı uyandıran bir hırsızlık olayı yaşandı. Sabah saat 10 sularında meydana gelen olayda, İbrahim Dindar adlı çalışanın bulunduğu kuyumcuya silahlı bir hırsız girdi.

Olay esnasında sakinliğini korumayı başaran Dindar, ani bir hamleyle hırsızın elindeki silahı yere atarken, daha sonra hırsızı etkisiz hale getirmeyi başardı. Dindar, olayın detaylarıyla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulundu.

“Silahı doğrulttu içeri yönlendirdi”

İbrahim Dindar, “Her zamanki gibi saat 10 civarında iş başı yapmıştım. Dükkanın arka kapısında bir tıklama duydum. Ev sahibi veya postacı olduğunu düşünüp kapıyı açtım. Maskeli şahıs silahını bana doğrultarak beni içeri yönlendirdi.” diye aktardı.

“Etkisiz hale getirmeyi başardım”

Daha sonra adrenalinle hareket ettiğini vurgulayan Dindar, “Açıkçası o an aklımda sadece beni vurabileceği ihtimali vardı. Bunu engellemek için hızlı hareket etmem gerekiyordu. O esnadaki adrenalin, korku ve içgüdüsel davranışla adamın elinden silahı alıp, etkisiz hale getirmeyi başardım.” diye kaydetti.

“Polis hırsızı yakaladı”

Arbede sırasında Dindar, hırsızın silahını ele geçirmeye çalıştı. Ancak bu esnada hırsız, fırsatı değerlendirerek olay yerinden kaçmayı başardı. Hırsızın kaçarken telefonunu unutması, polisin telefon bilgileri üzerinden şüpheliyi tespit edip yakalamasını sağladı.(bb)