Almanya’da Polis “Yanlışlıkla” Hastanelik Ettiği Türk’ten Özür Dilemedi

Almanya’da Polis “Yanlışlıkla” Hastanelik Ettiği Türk’ten Özür Dilemedi

Almanya’nın Monheim kasabasında polis, isimleri karıştırması sonrası evine baskın yaptığı Ercan Tümer’den özür dilemedi.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Monheim kasabasında geçtiğimiz hafta Ercan Tümer adlı Türk gencinin evine polis baskın yapmıştı. Aynı sokakta yaşayan başka bir Ercan’ın yerine, isim benzerliği nedeniyle yanlış evi bastığını kabul eden polis, asıl “Ercan”ın bulunduğunu doğruladı. Yanlışını kabul eden polis buna rağmen Tümer ailesinden ise hala özür dilemedi.

Polis: her şey en iyi şekilde yürütüldü

Polis sözcüsü, her şeyin en iyi şekilde yürütüldüğünü, mahkeme tarafından onaylanmış bir arama emrine ve tanık ifadelerine dayanarak hareket ettiklerini iddia etti. Tanıkların kendilerine Ercan’ın soyadını da belirttiğini vurgulayan sözcü, polisin tanık ifadelerini Ercan Tümer’in fotoğraflarıyla doğrulayıp doğrulamadığını bilmediğini açıkladı.

Tümer’in avukatından sert eleştiri

Ercan Tümer’i temsil eden avukat Yalçın Tekinoğlu, bu tutumu sert bir şekilde eleştirdi. Tekinoğlu, “Polisin yalnızca kamuoyu baskısıyla ve bir avukatın devreye girmesiyle harekete geçmesi bir utanç belgesidir. Birçok mağdur, avukat tutacak maddi imkana sahip değil ya da yasal yollara başvurmaya cesaret edemiyor.” diye kaydetti.

”suç duyurusunda bulunduk”

Davanın henüz kapanmış olmadığını da vurgulayan Tekinoğlu, “Operasyonda payı olan herkes hakkında suç duyurusunda bulunduk. Birçok ihmal söz konusu. Masum insanlar bu şekilde kolayca mağdur ediliyor.” diye konuştu.

”polis özür dilemeli”

Monheim Belediye Başkanı Daniel Zimmermann da IslamiQ’in sorusu üzerine olaya ilişkin açıklamada bulundu: “Eğer gerçekten bir hata söz konusuysa, polis bu hata için özür dilemeli, Ercan Tümer’i rehabilite etmeli ve oluşan zararı tazmin etmelidir. Hukuk devletinde yaşıyoruz.”

baskın olayı

Polis, Ercan Tümer isimli Türk’ün evini sabah saat 4’te basmış, gencin yatak odasına giderek, aniden saldırmıştı. Saldırıda aldığı yaralar sebebiyle Düssedorf Üniversitesi kliniğine kaldırılan Ercan Tümer’in gözü şişmiş, elmacık kemikleri de kırılmıştı. Ercan Tümer elmacık kemikleri sebebiyle 2 Temmuz’da ameliyat edilecek.(bb)