Almanya’da FDP, İslam Din Derslerinin Kaldırılmasını İstiyor

Almanya’da FDP, İslam Din Derslerinin Kaldırılmasını İstiyor

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinde hür demokratlar (FDP), 2021 yılından beri verilmekte olan İslam din derslerinin kaldırılmasını istedi. FDP, İslam din dersleri yerine zorunlu etik dersi verilmesini istiyor.

Almanya’da Hür Demokrat Parti (FDP) Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Meclis Grubu eyalette 2012 yılından beri okullarda verilen seçmeli İslam din derslerinin kaldırılmasını istedi.

FDP Kuzey Ren Vesfaya (KRV) Eyalet Meclis Grup Başkanı Henning Höne, okullarda verilen İslam din derslerinin aşırı ideolojilere ve geleneksel cinsiyet rolleri gibi modern olmayan değerlere kapı aralayabileceğinden endişe duyduklarını iddia ederek, İslam din derslerinin kaldırılmasını istedi.

İddialarına, mevcut sistemin antisemitik ve aşırı görüşler taşıyan öğretmen adaylarını ortaya çıkardığını ve eğitimde yeterli nitelikli öğretmenin bulunmadığını da ekleyen Höne, İlam din dersleri yerine etik derslerinin mecburi olmasını önerdi.

“Öğretmenler Yahudi Düşmanı ve Aşırılıkçı Konumu Temsil Ediyor”

Höhne, İslami din derslerinin mevcut formunda başarılı olmadığını ve Müslüman ebeveynler arasında yeterli kabul görmediğini de ileri sürmekle kalmadı, İslam din dersleri adaylarının çoğunlukla Yahudi düşmanı ve aşırılıkçı konumları temsil ettiği, dersleri muhafazakar İslami derneklerinin etkilediği yönünde araştırmalar bulunduğunu da vurguladı.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde 2021 yılından beri isteyen Müslüman öğrencilere İslam din dersleri verilebiliyor. Eyalette 470 bin 400 Müslüman öğrenci bulunuyor.