Toplum

Almanya Federal İş Ajansı Hizmetlerinde Yüz Yüze Görüşme Zorunluluğu Kalkacak

Almanya Federal İş Ajansı tarafından vatandaşların işe yerleştirilebilmeleri için ülkede bulunma zorunluluğu kalkacak.
03 Temmuz 2024

Almanya’da 900 binden fazla kişi işsiz ve İşsizlik Parası I (Arbeitslosengeld I) alıyor. Bu kişilerin daha kolay iş bulmalarını sağlamak için yeni düzenlemeler getiriliyor. Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD) tarafından hazırlanan yasa tasarısına göre, Almanya Federal İş Ajansı’nda yüz yüze görüşme zorunluluğu kaldırılacak. Bunun yerine video görüşme yoluyla danışmanlık ve iş bulma imkanları genişletilecek.

daha az bürokratik hale getirilecek

Tasarıyla, iş gücü teşviki daha modern, vatandaş dostu ve daha az bürokratik bir hale getirilecek. Dijitalleşme ve otomasyon bu süreçteki ana araçlar olacak. Halihazırda, Federal İş Ajansı’na online olarak iş arama ve işsizlik kaydı yaptırılabiliyor. Şirketler ayrıca teşvik ödemeleri veya kısa çalışma ödeneği için online başvuru yapabiliyor. Taslakta, “Bu dijitalleşme adımlarının kararlılıkla sürdürülmesi gerekmektedir” ifadeleri yer alıyor.

ülkede kalma zorunluluğu kalkacak

Buna göre iş bulma hizmetlerinden faydalanabilmek için ülkede kalma zorunluluğu da kalkacak. Taslakta, “Ulaşılabilirlik için gelecekte işsizlerin Almanya’da veya sınıra yakın dış ülkelerde bulunmaları ve İş Ajansı’nın mesleki entegrasyonla ilgili bildirim ve önerilerini günlük olarak takip edebilmeleri yeterli olacaktır” deniyor.

Federal bütçede bu planlar için ek bütçe ayrılacak. Buna göre 2025 yılında yaklaşık 59 milyon euro, 2027’de yıllık yaklaşık 161 milyon euro ek harcama yapılacakken, bu harcamanın 2029’a kadar 197 milyon euroya ulaşması bekleniyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş