Almanya, Aşırı Sağcı Compact Dergisini Yasakladı

Almanya, Aşırı Sağcı Compact Dergisini Yasakladı

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, aşırı sağcı Compact dergisini “özgürlükçü-demokratik temel düzene karşı” yayın yaptığı ve halkı kışkırttığı gerekçesi ile yasakladı.

Almanya, Müslüman ve göçmen karşıtı  yayınları ile tanınan aşırı sağcı “Compact” dergisini yasakladı.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in “özgürlükçü-demokratik temel düzene karşı” yayın yaptığı ve halkı kışkırttığı gerekçesi ile yasaklaması üzerine polis Salı sabahı erken saatlerde Berlin ve Potsdam yakınlarındaki Falkensee ve Werder’deki “Compact”ın iş yerlerini aramaya başladı. Polis, derginin Genel Yayın Yönetmeni Jürgen Elsässer ve eşinin konutları ile diğer “Compact” çalışanlarının evlerini de aradı. Polis bu aramalarla yeni deliller toplamak istiyor.

Yasaklama kararı, Federal Anayasayı Koruma Dairesi’nin (BfV) 2021 yılı sonundan bu yana dergiyi “kesinlikle aşırı sağcı” olarak değerlendirmesi sonrasında toplanılan deliller sonrasında geldi.

Alman Demokratik İmparatorluğu Kurulmalı

Özellikle Müslüman göçmenlere, federal hükümete, geleneksel siyasi partilere ve bağımsız gazetecilik yapan medyaya yönelik saldırgan ve suçlayıcı yayınları ile dikkat çeken “Compact” dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Jürgen Elsässer, 3 Ekim 2023’te Gera’da yaptığı bir konuşmada, Doğu Almanya’da “DDR adlı bir devlet” kurulmasını ve bu imparatorluğun başına da “Reichskanzler” olarak da AfD Thüringen Eyalet Başkanı Björn Höcke’yi göstermişti.