“İslami Din Dersleri Kaldırılmayacak”

“İslami Din Dersleri Kaldırılmayacak”

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Eğitim Bakanı Dorothee Feller, eyalet hür demokratlarının (FDP) okullardaki İslam din derslerini kaldırma talebini reddetti.

Almanya’da Hür Demokrat Parti (FDP) Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Meclis Grup Başkanı Henning Höne’nin eyalet okullarındaki İslam din derslerinin kaldırılması talebine eyalet eğitim bakanlığı karşı çıktı.

KRV Eyalet Eğitim Bakanı Hristiyan Demokrat (CDU) partili Dorothee Feller, medyaya yaptığı açıklamada eyalet okullarında verilen İslami din derslerini vazgeçilmez bulduğunu söyledikten sora, öğretmen yetersizliğine rağmen dersleri daha da genişleteceklerini duyurdu.

İslam Konseyi FDP’nin Talebini Eleştirdi

FDP Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Meclis Grup Başkanı Henning Höne’nin okullarda verilen İslam din derslerinin aşırı ideolojilere ve geleneksel cinsiyet rolleri gibi modern olmayan değerlere kapı aralayabileceğinden endişe duyduklarını iddia ederek, İslam din derslerinin kaldırılmasını istemesine Almanya İslam Konseyi de karşı çıktı.

Konsey Başkanı Burhan Kesici, IslamiQ sitesine yaptığı açıklamada FDP’nin talebini, “İslami din dersinin kaldırılması popülizmden başka bir şey değildir ve hiçbir sonuç getirmez” diyerek eleştirdi. Kesici, İslami din derslerinin, Müslümanların kendilerini hem okulda hem de toplumda daha rahat hissetmelerine katkıda bulunduğunu vurguladıktan sonra “Böylesi talepleri ileri sürmek ve tartışmalı bir araştırmaya dayanmak son derece sorunludur.” eleştirisinde bulundu.