Mainz İlahiyat Meslek Okulu 4 Yıllık Eğitimin Ardından 2024 Yılı Mezunlarını Verdi

Mainz İlahiyat Meslek Okulu 4 Yıllık Eğitimin Ardından 2024 Yılı Mezunlarını Verdi

Mainz İlahiyat Meslek Okulu’ndan bu yıl 9 öğrenci, 4 yıllık İslamî eğitim sonrasında mezun oldu. Öğrenciler törenle diplomalarını aldı.

Almanya’nın Mainz kentinde bulunan Mainz İlahiyat Meslek Okulu (BeMuF: Berufsfachschule Muslimischer Führungskräfte) 2024 yılı mezunlarını verdi. Mainz İlahiyat Meslek Okulu’ndan bu sene 9 öğrenci mezun olarak diplomalarını aldı.

Eğitim süresinin 4 yıl olduğu okulda, Kur’ân-ı Kerîm ve Arapça noktasında temel dinî dersler verilmekte. Bunun yanı sıra, İslam dininin esasları, tarih, kültür, sanat ve ahlaki değerler öğretiliyor. Mezun olduktan sonra ise öğrenciler, eğitimci veya imam olarak çalışabilme imkânına sahip oluyor.

Mezuniyet töreninde konuşan IGMG Genel Merkezi Eğitim Başkan Yardımcısı Hakan Aydın, “Okulumuzda özellikle cami cemaatlerinin ve öğrencilerinin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde uygulamalı eğitim ve öğretim faaliyetleri itinalı bir şekilde verilmektedir. Kurulduğu zamandan beri mezun olan yaklaşık 75 civarı imam, Avrupa camilerinde faaliyet göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Bu yılki mezuniyet töreni Ludwigshafen IGMG bölge merkez salonunda gerçekleştirildi. Diploma törenine, IGMG Bölge Başkanı Şerif Aslan ve yönetim kurulu üyeleri, IGMG Genel Merkez Eğitim Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Aydın, Mainz İlahiyat Meslek Okulu Müdürü Abdulvasih Seydaoğlu, Bemuf Okul Müdür Yardımcısı Erkan Ergün, IGMG Genel Merkez Menar Enstitüsü Müdürü Abdullah Ergün, daha önce BEMUF Okul Müdürü olan eğitimci Abdülhalim Öner ile öğrencilerin aileleri katıldı.