IGMG Sivas Şubesi Hizmete Açıldı

IGMG Sivas Şubesi Hizmete Açıldı

2023 yılında temeli atılan İslam Toplumu Milli Görüş Sivas Şubesi IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün’ün katılımıyla hizmete açıldı.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Sivas Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılışa IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün ile birlikte Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Adem Uzun, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, STK temsilcileri ve misafirler katıldı.

Açılışta konuşan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, “Geçen yıl temelini attığımız IGMG Sivas Şube Binamızın bugün açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu güzel eserde emeği geçen her bir kardeşimize canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, insanların yeryüzünde yaptıklarının mutlaka bir karşılığının olacağını ifade etti. Huzurla yaşanabilir bir dünyanın ihyası için çalıştıklarını dile getiren Ergün, “Dünyanın birçok yerinde 21 bin ana teşkilatımızın, 18 bin kadın teşkilatımızın, 16 bin gençlik teşkilatımızın ve 15 bin 600 civarında kadınlar ve gençlik teşkilatımızın idarecileriyle bu çalışmalarımızı yapıyoruz.” diye konuştu.

İnsanlara dostluklar edinmelerini ve ümitvar olmalarını öneren Ergün, şöyle devam etti: “Etrafımıza, topluma, ülkemize, dünyaya ümit aşılayalım. IMGM’nin temel esaslarından bir tanesi de ümit aşılamaktır. 1 yılda binamızı yapmak ümitvar olmanın en büyük alametidir. Asıl bundan sonra bu binanın işlevsel hale gelmesi lazım. Sivaslı gençlerimize, hanımlarımıza, beyefendilere hizmet sunması lazım. Belediye Başkanı’mız 2 bin 500 metrekarelik bir arsayı ve üzerindeki binayı okul öncesi eğitime, çocuklarımıza hizmet edecek şekilde bizlere tahsis etti, kendisine teşekkür ediyorum. Şuurlu bir neslin, vatanperver bir gençliğin yetişmesi, milli ve manevi duygulara sahip çıkan bir neslin yetişmesi için gece gündüz birlikte çalışacağız.”

IGMG Sivas Şube Başkanı Mahmut Durna da binanın yapımına katkı sunan ve açılışa katılanlara teşekkür etti.

IGMG Sivas Şubesi’nin hizmet binasında eğitim merkezi, kadınlara yönelik çalışmalar, gençlere yönelik çalışmalar, insani yardım ve sosyal hizmetler (HASENE), hac, umre ve seyahat işleri, konferans ve seminerleri faaliyet gösterecek.