Almanya’da Filistin Gösterisindeki Polis Şiddetinin Soruşturulması İstendi

Almanya’da Filistin Gösterisindeki Polis Şiddetinin Soruşturulması İstendi

Uluslararası Af Örgütü, Almanya’nın başkenti Berlin’de Filistin’e destek için gösteri yapanlara karşı uygulanan polis şiddetinin soruşturulmasını talep etti.

Uluslararası Af Örgütü, 17 Ağustos’ta Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Filistin’e destek gösterisine katılanlara karşı uygulanan polis şiddetine ilişkin bağımsız soruşturma yapılmasını talep etti.

Uluslararası Af Örgütünün Almanya Şubesi’nin X’teki hesabından yapılan açıklamada, Berlin’in Kreuzberg semtinde 17 Ağustos’ta düzenlenen Filistin’le dayanışma gösterisine katılanlara yönelik polis şiddetine ilişkin video ve haberlerden endişe duyulduğu belirtildi.

Polisten göstericilere şiddet

Açıklamada, “polis memurları hakkında bağımsız soruşturmalara ihtiyaç duyulduğu” kaydedildi. Öte yandan sosyal medyadaki paylaşımlarda, 17 Ağustos’taki söz konusu gösteride polisin eyleme katılanlara şiddet uyguladığı yer almıştı. Gösteride polisin bir genci gözaltına aldığı sırada yere yatırarak yumruklarıyla sert şekilde vurduğu görüldü.

Bir başka paylaşımda ise bir polisin, yere yığılmış şekilde bulunan bir kadın göstericinin boğazını sıktığı ve kadına vurduğu görüntülere yansımıştı. (aa,c)