Brühl’de İlkokula Başlayan Çocuklar Camiden Dualarla Uğurlandı

Brühl’de İlkokula Başlayan Çocuklar Camiden Dualarla Uğurlandı

Almanya’da 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, ilkokula yeni başlayan çocuklar IGMG Brühl camisinden dualarla okula uğurlandı.

Almanya’da yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte anaokulu bitirip ilkokula başlayan çocuklar için camilerde okula uğurlama programları yapıldı.

Türk toplumunun yoğun olarak  yaşadığı Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde okulların başlamasıyla eyaletteki camilerde geleneksel hale gelen Bed-i Besmele (Dua) programlarıyla çocuklar okullara gönderiliyor. Köln civarının ikinci büyük camisi olan 7 kubbeli IGMG Brühl Cami çocuklarıda bu yıl onbirincisi düzenlenen dua etkinliğiyle okullarına gönderildi.

Brühl Camii eğitim başkanlığı tarafından organize edilen programa 43 öğrenci, aileleri ve cami idarecileri katıldılar. Yapılan özel programda çocuklar salavat ile cami içine alındı. Program, cami imam-hatibi Mustafa Yanar hocanın Kur’an tilaveti ve eğitim başkanı Hamza Aydın’ın selamlama konuşması ile başladı.

“amacımız çocuklara okulu sevdirmek”

Bed-i Besmele programında velilere hitab eden cami dernek başkanı Mehmet Kara, “Bu yavrularımız, her ne kadar sizlerin evlatları olsa da, onlar sizlere Allah’ın emanetidir. Bu emanetlere sahip çıktığımız, emanet sahibinin rızasına uygun olarak yetiştirdiğimiz takdirde, bizim bu topraklardaki istikbalimiz ve güvencemiz olacaklardır. Şu an karşımızda oturanların; yarınların idarecileri, doktorları, hakimleri, öğretmenleri, imam-hatipleri olduğunu bilerek onlara sevgimizi ve ilgimizi gösterelim” şeklinde konuşarak okula başlayan bütün çocuklara başarılar diledi.

Brühl cami eğitim başkanı Hamza Aydın, Bed-i Besmele etkinliğinin bir amacınında çocuklara okulu sevdirmek ve okulda başarılı olmaları için toplu dua etmek olduğunu ifade etti. Aydın, velilerden evde çocuklarla mümkün mertebe cümleleri kurarken Türkçeyi konuşmalarını tavsiye etti.