Solingen’de 3 Kişiyi Öldürdüğünden Şüphelenilen Saldırgan Gözaltına Alındı 

Solingen’de 3 Kişiyi Öldürdüğünden Şüphelenilen Saldırgan Gözaltına Alındı 

Almanya’nın Solingen kentindeki bıçaklı saldırıyı gerçekleştirildiğinden şüphelenilen kişi gözaltına alındı.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Solingen kentinde 3 kişinin hayatını kaybettiği bıçaklı saldırıyı gerçekleştirdiğinden şüphelenilen kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

[post-refarans id=”63687″ taraf=”sol”]

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, kamu yayıncısı ARD’nin “Tagesthemen” programında yaptığı açıklamada, şüphelinin gözaltına alındığını söyledi.

“Saldıraya dair kanıt bulduk”

Reul, “Gerçekten aradığımız kişi kısa süreden beri gözaltında. Bu, çok şüphelendiğimiz biri. Ancak bunun şimdi incelenmesi gerekiyor.” dedi. Gözaltı öncesinde çok sayıda insanın dinlendiğini ve bilgilerin toplandığını aktaran Reul, “Bu kişi hakkında sadece ipucu değil, aynı zamanda kanıt da bulduk.” ifadesini kullandı.

Alman Haber Ajansı DPA’nın Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanlığı’nın sözcüsüne dayandırdığı haberine göre söz konusu şüpheli polise teslim oldu.

“şiddete karşı birlikte duruyoruz”

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de yaptığı yazılı açıklamada, bu korkunç olayın ülkeyi sarstığını belirterek,”Failin hesaba çekilmesi lazım. Biz, nefrete ve şiddete karşı birlikte duruyoruz.” ifadesini kullandı.

Saldırıyı “korkunç bir olay” olarak nitelendiren Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ölenlerin yasını tuttuklarını belirtip yaralılara acil şifalar diledi.

Solingen kentinde, şehrin 650. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 23 Ağustos Cuma günü düzenlenen “Çeşitlilik Festivali’nde gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 4’ü ağır 8 kişi yaralanmıştı. (aa,c)