Almanya Müslümanlarının Ablası Amine Erbakan Vefat Etti

Almanya Müslümanlarının Ablası Amine Erbakan Vefat Etti

1939 yılında Almanya’nın Köln kentinde doğan ve İslam’ı kabulünden sonra kendini İslam dininin öğretilmesine ve yaşatılmasına adayan Amine Erbakan vefat etti.

Almanya’daki Müslümanların eğitimi ve hakları konusunda büyük çabaları olan, hukukçu, İslam bilimci, din eğitimcisi, pedagog ve yazar Amine Erbakan (Amina Luise Becker) 28 Ağustos Çarşamba günü 85 yaşında Hakk’ın rahmetine kavuştu. Bir süredir sağlık problemleri yaşayan Erbakan hastanede ve evde tedavi görüyordu.

Amine Erbakan üniversitede okuduğu yıllarda henüz 18’li yaşlarındayken İslam ile tanıştı.

Sonrasında aktif bir şekilde Müslümanlara hizmetle meşgul olan Erbakan, bilhassa genç Müslümanların dinî eğitimi ile ilgilendi. İki çocuk annesi ve Almanya’da ilk din değiştirenlerden etkin isimlerden biri idi. Eşi Dr. Akgün Erbakan ile birlikte birçok İslami derneğin kurucuları arasında yer almıştır. Almanya’da ümmetin şekillenmesine ve birlik beraberlik içinde çalışmalar yapmasına yardımcı oldu ve birçok genç Müslüman’ın önünü açtı.

IGMG’DEN TAZİYE MESAJLARI

İslam Toplumu Millî Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “İslam’ın Avrupa’da kökleşmesi ve teşkilatımızın gelişimi konusunda çok kıymetli hizmetlere imza atan merhum Akgün Erbakan abimizin muhtereme eşi Amine Erbakan’ın (Amina Luise Becker) vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Camiamızın başı sağ olsun.” ifadelerinde bulundu.

IGMG Kadınlar Teşkilatı ise paylaşımında şunları dile getirdi: “Teşkilatlarımızın kurulmasında ve bugünlere gelmesinde büyük emeği, katkıları ve duaları olan, din eğitimine kendini adayarak Avrupa’daki Müslümanlara yeri geldiğinde ablalık yeri geldiğinde hocalık yapan, Müslüman kadınlara her daim örnek bir rol model olan değerli Amine Erbakan ablamızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine ve teşkilatımıza başsağlığı dileriz.”

Merhume Amine Erbakan’ın cenaze namazı 30 Ağustos tarihinde IGMG Brühl Camii’nde cuma namazını müteakip kılınmasının ardından Bornheim mezarlığına defnedilecek. Aynı gün 17:30 itibarıyla IGMG Genel Merkezi’nde, 31 Ağustos Cumartesi günü de Bonn’da saat 17:20 itibarıyla Muhajirin Camii’nde taziyelerin alınacağı duyuruldu.