Almanya’da Müslüman Kadınlar Otobüsteki Bıçaklı Saldırıyı Önledi

Almanya’da Müslüman Kadınlar Otobüsteki Bıçaklı Saldırıyı Önledi

Almanya’nın Siegen kentinde otobüste gerçekleşen bıçaklı saldırıda, araya giren üç Müslüman kadın, daha büyük bir trajediyi engelledi. Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, cesurca müdahale eden kadınlara teşekkür ederek, toplumun gücüne vurgu yaptı.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Siegen kentinde geçtiğimiz cuma günü bir kadın, otobüste bulunan yolculara bıçakla saldırdı. Ancak üç Müslüman kadın yolcunun cesur müdahalesi, hayat kurtardı. Olaya hemen müdahele eden söz konusu Müslüman kadınlar, saldırganı etkisiz hale getirmeyi başardı.

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, bu “cesur kadınlara” teşekkürlerini iletti. Solingen’de konuşan Herbert Reul, otobüste bulunan vatandaşların saldırıya müdahale ederek daha kötü bir senaryoyu engellediğini ve birçok insanı koruduklarını belirtti. Reul, farklı milletlerden insanların olaya müdahele ettiğini vurgulayarak, “Bu vatandaşların göçmen kökenli olduğunu öğrenmek gurur verici.” dedi.

Reul ayrıca, toplumun sanılanın aksine çok daha güçlü olduğunu, polislerin her şeyi tek başına halledemeyeceğini ve otobüsteki yolcuların yaptığı gibi sorumluluk almanın, birlik ve beraberliğin birçok sorunun çözümünde anahtar rol oynadığını ifade etti.

Siegen Belediye Başkanı Steffen Mues de yaptığı açıklamada, otobüste çocuklarıyla birlikte bulunan üç Müslüman annenin saldırganı etkisiz hale getirdiğini ve hayat kurtardıklarını belirtti. Mues, bu anneleri “kahraman” olarak nitelendirdi.

Otobüste meydana gelen bıçaklı saldırıda üçü hayati olmak üzere, en az altı kişinin yaralandığı aktarıldı. 32 yaşındaki saldırgan kadının gözaltına alındığı belirtildi.