Manş Denizi’nde Göçmen Faciası! 12 Kişi Hayatını Kaybetti

Manş Denizi’nde Göçmen Faciası! 12 Kişi Hayatını Kaybetti

Fransa ve İngiltere arasındaki  Manş Denizi’ni geçmeye çalışan teknenin alabora olması sonucu 12 düzensiz göçmen öldü. Kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Fransa ve İngiltere arasındaki Manş Denizi’ni geçmeye çalışan düzensiz göçmenleri taşıyan bir teknenin battığı ve ilk belirlemelere göre 12 kişinin öldüğü bildirildi.

Fransız Denizcilik İdaresi, ülkenin Manş Denizi kıyısındaki Boulogne-sur-Mer açıklarında 50’den fazla düzensiz göçmeni taşıyan teknenin alabora olduğunu duyurdu.

“Çok sayıda yaralı var”

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, X hesabından yaptığı paylaşımda, kazada ilk belirlemelere göre 12 kişinin öldüğünü, kayıp 2 düzensiz göçmeni arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Ayrıca çok sayıda yaralı olduğunu duyuran Darmanin, Manş Denizi kıyısındaki Pas-de-Calais vilayetinde kurtarma ekipleri ve olay yeri yetkilileri ile görüşeceğini ve kazazedeler için tüm devlet imkanlarının seferber edildiğini vurguladı.

Alabora olan teknedeki düzensiz göçmenleri kurtarmak için bölgeye can kurtarma ve sahil güvenlik ekipleri sevk edildi.

9 ayda 25 düzensiz göçmen öldü

Olay, bu yılın Manş Denizi’nde kaydedilen “en ölümcül düzensiz göçmen kazası” olarak kayıtlara geçti. Yılbaşından bu yana, 25 düzensiz göçmen Manş Denizi’ni geçmeye çalışırken hayatını kaybetti.

Yaklaşık 30 bin göçmen ise geçen yıl Manş Denizi’ni geçerek Fransa’dan İngiltere’ye ulaşmıştı. İngiltere ve Fransa yasa dışı göçmen akışını önlemek için güvenlik tedbirlerini sıkılaştırma konusunda uzlaşmıştı. (aa,c)