Almanya’da Konserve Mısırlarda Bilinmeyen Tehlike!

Almanya’da Konserve Mısırlarda Bilinmeyen Tehlike!

Almanya’da konserve mısırlarla ilgili yapılan laboratuvar testlerinde yüksek seviyede Bisphenol A maddesi tespit edilirken, bunun insan sağlığını tehdit ettiği aktarıldı.

Almanya’da özellikle son yıllarda pratikliğiyle popülerleşen konserve mısırın, sağlık açısından bilinmeyen bir tehlike oluşturduğu ortaya çıktı. Bağımsız bir laboratuvar tarafından yapılan testlerde, tüm incelenen konserve mısırlarda yüksek seviyede Bisphenol A (BPA) maddesi bulundu.

Laboratuvar, 15’i organik olmak üzere, 26 farklı mısır konservesini inceledi. Bu kimyasalın sağlık üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği endişeleri söz konusu. Pestisit, küf toksinleri, ağır metaller ve genetik olarak değiştirilmiş organizmalar gibi diğer zararlı olan maddeler ise test edilen konservelerde bulunmadı.

Ancak, BPA’nın potansiyel sağlık riskleri dikkat çekiyor. Bisphenol A, hormon sistemini etkileyebilen ve Avrupa Birliği tarafından potansiyel üreme toksini olarak sınıflandırılan bir kimyasal madde olarak dikkat çekiyor. Yeni araştırmalar, BPA’nın bağışıklık sistemini etkileyebileceğini ortaya koyarken, Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), bu maddeye ilişkin günlük alım miktarını önemli ölçüde düşürdü.

Sonuçlar, bir kişinin bu konserve mısırlarından  birini tüketmesi durumunda, BPA’nın günlük limitini büyük ölçüde aşabileceğini gösteriyor. Özellikle en yüksek BPA içeriğine sahip ürünler, bu limiti 400 katından fazla aşarken, en düşük BPA içeriğine sahip ürünler bile limitin 10 kat üzerinde.(bb)