Almanya’da Üniversiteye Başlayanlara Devletten 1.000 Euro Yardım

Almanya’da Üniversiteye Başlayanlara Devletten 1.000 Euro Yardım

Almanya’da üniversite eğitimine başlayanlara hükümet maddi destek sağlıyor. Yeni yardımla, maddi durumu zayıf olan ve üniversiteye başlayan öğrencilere bin Euro veriliyor. İşte bu yardımı almanın yolları.

Almanya’da üniversiteye başlayan öğrencilere bin Euro tutarındaki devlet yardımı resmen başladı. Söz konusu yardım, koalisyonun burs  reformuna dayanırken, maddi durumu zayıf olan öğrencilere destek sağlamak amacıyla başlatıldı. Ancak, bu yardımı alabilmek için öğrencilerin hızlı davranması gerektiğinin altı çizildi.

ne zaman başvuruda bulunabilirim?

Başvurular 2 Eylül itibarıyla başladı. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta, başvuruyu yalnızca eğitimin başladığı ayı takip eden ayın sonuna kadar yapılabilmesi. Örneğin, eğitim 1 Ekim’de başlıyorsa, başvurunun 30 Kasım’a kadar yapılması gerekiyor. Bu tarihten sonra başvuru kabul edilmiyor.

yardımı alabilmek için hangi şartlar gerekiyor?

Bu yardımdan faydalanabilmek için geçmişte aşağıdaki sosyal yardımlardan birininin alınmış olması gerekiyor:

– Vatandaşlık parası

– Sosyal yardım

– Sığınmacı yasası kapsamında verilen yardımlar

– Ek çocuk parası desteği

– Kira yardımı

Ayrıca, çocuk ve gençlik yardımı kurumlarında kalan ve ebeveynleri katkı payı ödemeyen gençler de başvuruda bulunabilir.

Başvuruyu nereye yapabilirim?

Başvurular, bafoeg-digital.de/studienstarthilfe internet sitesi üzerinden online olarak yapılabiliyor. Bu siteden hem burs başvurusunda bulunabilir hem de yeni yardım için gerekli işlemler tamamlanabiliyor. Ayrıca, yardıma dair daha fazla soruya da bu siteden yanıt bulunabiliyor.(bb)