Hasene ile 10 Binden Fazla Kişi Temiz Suya Kavuştu

Hasene ile 10 Binden Fazla Kişi Temiz Suya Kavuştu

Hasene International, Orta Afrika ülkesi Çad’da Su ve Kalkınma Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında 10 binden fazla kişiye temiz su erişim sağladı.

Hasene Uluslararası Yardım Derneği tarafından, 2023 yılı Hac döneminde IGMG Hac ve Umre Başkanlığı bünyesinde hacılara sunulan ve büyük ilgi görerek yüzde yüze yakın destek alan Çad’ın Gaba Köyü için hazırlanan su ve kalkınma projesi, denetimden geçti. Proje sorumlusu Cengiz Kadırgan ve beraberindeki heyet, saha ziyareti ile projenin açılışını gerçekleştirdi.

Bölgeye, Eğitime ve Ekonomiye Katkı Sağlayan Bir Proje

Çad-Gaba Su ve Kalkınma Projesi, köyde yaşayan 10 binden fazla kişiye temiz su erişimi sağlamış durumda. Proje kapsamında inşa edilen 30 tonluk su kulesi, güneş enerji panelleri, 7 çift musluklu çeşme, 20 çeşmeli şadırvan ve hayvan sulama yalağının köyde büyük bir değişime öncü olması da bekleniyor.Temiz suya erişimin artması, köy halkının sağlık koşullarını iyileştirirken, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin de desteklenmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Çevresel ve Sosyal Etkilerinde Olumlu Yansımalar Gözlendi

Açılışı gerçekleştirilen projenin, su kaynaklarını korunması ve doğal ekosistemleri desteklenmesi konularında olumlu etkileri beraberinde getirmesi bekleniyor. İklim değişikliğine uyum sağlama ve etkilerini azaltma amaçları doğrultusunda, proje çevresel sürdürülebilirliğe de katkı sağlamış durumda. Öte yandansosyal kalkınma anlamında, temiz ve güvenli içme suyu erişimi halk sağlığını iyileştirirken, hastalıkların yayılmasının da önüne geçmesi hedeflenmektedir.

 

Gelecek Adımlar: Sağlık Ocağı Planlaması

Proje sorumlusu Cengiz Kadırgan, projenin açılış konuşmasında “Çad-Gaba Su ve Kalkınma Projesi, 5-6 aylık zaman zarfında tamamlandı ve bugün başarılı bir şekilde amacına hizmet etmiştir. Sahadaki gözlemlerimiz, projenin köy halkına sağladığı faydaları açıkça ortaya koymaktadır. Ayrıca bu proje ile bağlantılı olarak bir sağlık ocağı planlaması da yönetim kuruluna sunuldu. Gelecekte daha fazla kişinin temiz suya erişimini sağlamayı ve insani şartları iyileştirecek projeleridesteklemeyi hedefliyoruz” dedi.