Almanya’da Kamusal Alanda Tüm Bıçaklara El Konulacak

Almanya’da Kamusal Alanda Tüm Bıçaklara El Konulacak

Almanya’da bıçaklı saldırıların artması üzerine Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde kamusal alanlarda tüm bıçaklara el konulacak. Eyalette polisler daha fazla görev yapacak.

Solingen kentinde bir kişinin bıçaklı saldırıda 3 kişiyi öldürmesi sonrasında Kuzey Ren Vestfalya Eyalet İçişleri Bakanlığı, eyalet kasaba ve kentlerindeki toplantı veya etkinliklerde polislere kişilerin kimliklerini sorgulama ve üst arama yapması emri verdi.

Eyalet İçişleri Bakanı Herbert Reul emniyet müdürlükleri ile kaymakamlıklara gönderdiği genelge ile, kamusal alanlarda, özellikle etkinlik ve toplantılarda daha faza polisin görevlendirilmesini ve gerekli kontrollerin yapılmasını istedi.

Kontrollerin ve polisin varlığının halka güven vereceğini ve güvenliği artıracağını ifade eden eyalet İçişleri Bakanı Herbert Reul, böylece terör ve saldırılara karşı devletin gücünün ortaya konulacağını da ifade etti.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Bakan Reul “Ülkemizde insanların, şiddet korkusuyla ve kişisel özgürlüklerinin kısıtlandığını hissetmeleri nedeniyle halk şenliklerine katılmaktan kaçınmaları kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.