Almanya’da Demiryolu İhmali Ölüm Getirdi Ama Suçlu Yok

Almanya’da Demiryolu İhmali Ölüm Getirdi Ama Suçlu Yok

Almanya’da demiryolu onarımında çalışırken tren çarpması sonucu hatanı kaybeden Ali Ceyhan ile Simon Hedemann’ın yakınları ihmalin sorumlularını bulamadı.

Alman demiryollarının ray onarım veya temizliği esnasında güvenlik önlemlerinin yetersizliği sebebiyle meydana gelen kazaların bazılarının ölümle sonuçlandığı ortaya çıktı.

Alman ikinci televizyon kanalı ZDF’te yer alan bir habere göre 2023 yılında meydana gelen iki trajik olayda ölenlerden birisinin de Ali Ceyhan isimli bir Türk olduğu bildirildi.

Sorumluluğu Kimse Üstlenmiyor

Köln’de demiryolu raylarını temizleyen ancak, gerekli güvenlik önlemleri alınmadığı için tren çarpması sonucu hayatını kaybeden Ali Ceyhan’ın ailesi kaza sonrasında sorumluluğu kimsenin yüklenmediğini açıkladı.

Ali Ceyhan’ın yanı sıra aynı ay içinde 19 yaşındaki stajyer Simon Hedemann’ın da Hannover yakınlarında meslektaşlarıyla birlikte raylarda çalışırken bir yük treni tarafından ezilerek hayatını kaybettiği tespit edildi.

Geçen Sene 12 Kişi Hayatını Kaybetti

Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) çalışanlarının yaşadığı buna benzer ölümcül kazalar, şirketin güvenlik önlemlerini sorgulatırken, şirket, iç denetimlerinde ray kapatma eksikliklerinin nadiren ortaya çıktığını ifade ediyor.

ZDF haber programı frontal’in araştırmasına göre, 2023 yılında en az 12 ölüm vakası yaşandı. Ancak ne Federal Ulaştırma Bakanlığı ne de Federal Demiryolu Kurumu (Eisenbahn-Bundesamt) bu konuda net bir istatistik tutmuyor.

Demiryolu İş Kazalarının Derinlemesine Soruşturulması Gerekmiyor

Demiryolu tesislerinde iş güvenliğinin denetlenmesinden sorumlu olan Eisenbahn-Bundesamt, Simon Hedemann ve Ali Ceyhan vakalarının soruşturmasını Deutsche Bahn’a bıraktı. Öte yandan aynı kurum, demiryolu iş kazalarının derinlemesine soruşturulma zorunluluğu olmadığını açıkladı.