Polis, Hanau Irkçı Katliamındaki Hatalardan Dolayı Özür Diledi

Polis, Hanau Irkçı Katliamındaki Hatalardan Dolayı Özür Diledi

Almanya’nın Hanau kentinde 9 göçmenin katledildiği ırkçı saldırılarda ihmali bulunan polis ilk kez saldırının kurbanlarının ailelerinden özür diledi.

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020 tarihinde 9 göçmenin katledildiği ırkçı saldırılardaki ihmalleri dolayısıyla polis ilk kez özür diledi.

Basına açıklamalarda bulunan bölgenin güvenliğinden sorumlu olan Güney Hessen Polis Teşkilatı’nın Başkanı Daniel Muth, saldırı sonrası yapılan hatalı uygulamalar ve ihmaller için için mağdur ailelerinden özür diledi.

Polis: “Kurbanların Yakınlarına Özür Borçluyuz”

Güney Hessen Polis Teşkilatı Başkanı Daniel Muth, Hanau katliamı sonrasında polisin ihmal ve hatalarından ders çıkarıldığını da belirttiği açıklamasında benzer durumlar için yeni önlemler aldıklarını belirtikten sora ailelerden özür diledi.

“Saldırı gecesi ve sonrasında yapılan hatalar için özür diliyorum. Özellikle kurbanların yakınlarına yeterince destek verilmemesi ve bilgilendirilmemesi konusunda özür borçluyuz.” ifadesini kullanan Daniel Muth, bölgedeki acil çağrı sistemini güçlendirildiğini, polis memurlarına ırkçılıkla mücadele eğitimleri verildiğini ve olay yeri güvenliği protokollerinin gözden geçirildiğini de açıkladı.