Göçmenlerin AfD Endişesi: Her Dört Kişiden Biri Almanya’dan Ayrılmayı Düşünüyor

Göçmenlerin AfD Endişesi: Her Dört Kişiden Biri Almanya’dan Ayrılmayı Düşünüyor

Almanya’da aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinin iki eyalet seçimlerini kazanması göçmenleri endişeye sevkederken her 4 göçmenden birisinin Almanya’yı terkedebileceği açıklandı.

Almanya’da aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinin seçimlerde gösterdiği oy artışı, ülkedeki göçmen kökenli vatandaşlar arasında ciddi endişelere yol açtı. Berlin’deki Alman Entegrasyon ve Göç Araştırmaları Merkezi (DeZIM) tarafından yapılan yeni bir araştırma, göçmen kökenli nüfusun önemli bir bölümünün Almanya’dan ayrılmayı düşündüğünü ortaya koydu.

Almanya’yı Terketmek için Somut Plan Yapanlar da Var

DeZIM’in yaptığı kapsamlı anket çalışmasına göre, ülkedeki göçmen kökenli her dört kişiden biri, AfD’nin artan popülaritesi nedeniyle Almanya’dan ayrılmayı düşünüyor.

Almanya’dan ayrılma fikrini en çok Orta Doğu ve Kuzey Afrika kökenli göçmenler desteklerken bu grup yüzde 27 oranında Almanya’dan ayrılmayı düşünebiliyor.

AB dışı Avrupa ülkeleri ve diğer bölgelerden gelen göçmenlerin ise yüzde 24-25’i benzer görüşlere sahipken, göçmenlerin yüzde10’u somut göç planları yapıyor.

Alman Siyasetini Göçmen Karşıtı Politikalar Belirliyor

Son yıllarda Almanya’nın siyaset sahnesinde giderek daha fazla yer edinen AfD, göçmen karşıtı söylemleri ve milliyetçi politikalarıyla tanınırken, Almanya’nın son aylardaki politik tartışmalarını da belirlemeye başladı. İktidar ve diğer muhalefet partileri de farklı da olsa AfD söylemleri ile yarışmaya başladı.