Germersheim Camii’ne Entegrasyon Ödülü

Germersheim Camii’ne Entegrasyon Ödülü

IGMG Rhein-Neckar-Saar Bölgesi Germersheim Camii Belediye’nin Göç Danışma Kurulu tarafından verilen Entegrasyon Ödülü’nün sahibi oldu.

IGMG Rhein-Neckar-Saar Bölgesi Germersheim Camii toplumsal birlikteliğe yaptığı katkılar nedeniyle aday gösterildiği Göç Danışma Kurulu’nun (Beirat für Migration-BMI) verdiği Entegrasyon Ödülü’nü kazandı. Ödül Şehrin Belediye Meclis Üyesi Sascha Hofmann ve BMI Başkanı Yunus Erkök tarafından belediye binasının Bürgersaal salonunda cami yetkililerinden Büşra Lenz’e takdim edildi.

Belediyenin Göç Danışma Kurulu’nun sosyal medya hesabından 9 Ağustos Cuma günü yapılan paylaşımda “Göç Danışma Kurulu olarak, Germersheim Belediyesi 2023 Entegrasyon Ödülü’nü Germersheim Millî Görüş topluluğuna takdim etmekten onur duyuyoruz. Bu ödül, çok çeşitli eitkinliklerle ön yargıları yıkmaya ve şehrimizdeki kültürler arasında köprüler kurmaya kendini adamış olan topluluğun olağanüstü kararlılığını takdir etmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Göç Danışma Kurulu paylaşımda, cami topluluğunun, “Germersheim’de yaşayan vatandaşları çalışmalara dahil etmek ve toplumda diyaloğu teşvik etmek için gösterdiği yoğun çabalarla kültürlerarası bir arada yaşamın güçlendirilmesine önemli katkıda bulunduğunu” belirtti. Cami topluluğunun sadece kiliseleri ziyaret etmekle kalmadığı, aynı zamanda diğer dinlerin temsilcilerini de kendi cemaatinde ağırladığı belirtildi. Ayrıca, polis, itfaiye, yerel politikacılar ve toplum temsilcilerinin yanı sıra kadın vatandaşları da bir araya getiren ortak iftar programı gibi çeşitli etkinlikler düzenlendiği belirtilerek “Bu girişimler, toplumsal katılımının entegrasyon ve karşılıklı anlayışı teşvik etmeye nasıl yardımcı olabileceğini açıkça göstermektedir.” dendi.

Konuyla ilgili olarak Camia’ya konuşan Büşra Lenz şunları söyledi: “Açık Cami Günü programlarımız, İki Kültür ve Dinin Buluşması programı, Germersheim’da siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarınca ‘AfD’nin ortaya çıkan gizli toplantıları’na karşı tepki olarak düzenlenen ‘nöbet’ programına katılım, Eyalet parlamentosu üyelerinin bizi ziyaret etmesi gibi pek çok toplumla iç içe olduğumuz çalışmalarımız nedeniyle bu ödülü almaya hak kazandık.” dedi. Göç Danışma Kurulu’na ve camide bu çalışmaları gerçekleştirenlere teşekkür etti.

4 Eylül’de camiye gazeteciler de davet edilerek cami, caminin çalışmaları tanıtıldı. Gazetecilerin soruları cevaplandırıldı.