Almanya’da Dolandırıcılar Şimdi de Kiralık Ev Arayanlara Dadandı

Almanya’da Dolandırıcılar Şimdi de Kiralık Ev Arayanlara Dadandı

Almanya’da çeşitli yoları deneyen dolandırıcılar şimdi de kiralık ev arayanlara dadandı. Berlin’de Immoscout24 emlak platformu üzerinden kiralık ev arayan Paul Gärtner ve kız arkadaşı 30 Bin Euro dolandırıldı.

Almanya’da dolandırıcılar, ülkenin popüler emlak platformlarından Immoscout24 aracılığıyla kiralık ev arayanlara dadandı.

Dolandırıcıların en son kurbanı Paul Gärtner ve kız arkadaşı oldu. Dolandırıcılar, Paul Gärtner ve kız arkadaşının bilgilerini ele geçirerek 30 bin Euro kredi çekti.

Paul Gärtner krediyi kendisinin çekmediğini ileri sürse de krediyi veren bankaya bunu ispat edemedi.

Dolandırıcılar 13 Ayrı Banka’dan Kredi Müracaatı Yapmış

Dolandırıcıların kendileri adına kredi çektiğini ve bunu ödemeyeceğini bankasına bildiren Paul Gärtner, daha sonra Almanya’da kişi ve kurumların kredi notunu toplayan Schufa’ya durumu bildirdiklerinde kendileri adına 13 ayrı bankaya kredi başvurusu yapıldığını öğrendi.

Olayı polise bildiren Paul Gärtner olayla ilgili her hangi bir sonuç elde edemedi.

Emlak platformu Immoscout24’e de müracaat eden Paul Gärtner, platformun sahte emlakçılara karşı sadece polise suç duyurusu yapma tavsiyesi yaptığını bildirdi.

Ciddi Emlak Bürolarının İsmini Kullanıyorlar

Dolandırıcılar, Immoscout24’de ciddi emlak bürolarının isimlerini kullanarak ilan veriyor. İlan ile birlikte ev kralamak isteyenlerin kimlik ve diğer bilgileri isteniyor. Kimlik dogrulama için ise postane tarafından gerçekleştirilen Postident kimlik doğrulama sistemi kullanılıyor. Bu doğrulama ile hiç ilgisi olmayan bir bankadan kredi alınıyor. Ancak krediyi dolandırıcılar aldığı için borcu da dolandırılan kimseler ödemek zorunda kalıyor.

Dolandırıcılara karşı alınabilecek bazı önlemler:

1. Kişisel Bilgilerin Paylaşılmaması: Kiralık ev ilanlarına başvurmadan önce, kimlik ve banka bilgileri gibi hassas belgeler mümkünse yüz yüze teslim edilmeli.
2. Dikkatli İnceleme: Web sitelerinin ve e-posta adreslerinin doğruluğu dikkatlice kontrol edilmeli. Örneğin web sayfası ismindeki noktalama işaretlerindeki tek bir harf ya da işaret farkı dolandırıcılık olduğunu göstereblir
3. Polise İhbar: Eğer dolandırıcılığa maruz kalındığı anlaşılırsa, vakit kaybetmeden polis ve ilgili yetkililere başvurulmalı.