Almanya’da Hangi Durumda Kira Artırılabilir? İşte Kiracıların Bilmesi Gerekenler!

Almanya’da Hangi Durumda Kira Artırılabilir? İşte Kiracıların Bilmesi Gerekenler!

Almanya’da ev sahipleri, hangi durumlarda kiraları artırabilir? İşte kiracıların bilmesi gereken hakları.

Almanya’da ev sahipleri belli süreleri dikkate alarak kira artışı gerçekleştirebiliyor. Ancak, oturulan evde herhangi bir modernizasyon yapılmadan önce bir kira artışı talep edilebilir mi?

Belli Şartları Var

Kira sözleşmesinde böyle bir madde olmasa bile, kira bedelinin yaşanılan bölgedeki kira ortalamasına göre ayarlanması yasal olarak kabul ediliyor. Ancak bunun gerçekleşmesi için belirli şartların sağlanması gerekiyor.

Kiracılar Dikkatli Olmalı

Kiracılar, onay vermeden önce bu şartların yerine getirilip getirilmediğini mutlaka kontrol etmeli. Getirilmemesi durumunda kira artışını karşılama zorunluluğu söz konusu olmuyor.

Kira Artışı Detaylıca Açıklanmalı

Kira artışı talebi her zaman yazılı olarak yapılmalı. Söz konusu talep açık, anlaşılır olmalı. Ayrıca eski ve yeni kira bedelini göstermeli ve bölgedeki ortalama kira bedellerine göre nasıl hesaplandıysa detaylıca açıklanmalı.

Ev Sahibi Tarafından Bizzat Yapılmalı

Ayrıca, kira artışı ev sahibi tarafından bizzat yapılmalı. Eğer talep bir avukat ya da yönetim tarafından gelirse ve yazıya orijinal bir yetki belgesi eklenmemişse, kiracılar bu artışı 14 gün içinde reddedebilir.(bb)