Almanya’da Araç Sigortasında Nasıl Tasarruf Ederim?

Almanya’da Araç Sigortasında Nasıl Tasarruf Ederim?

Almanya’daki sürücülerin neredeyse yarısı, yıllık kilometre kullanımını optimize etmezken, tasarruf fırsatını kaçırıyor.

Almanya’daki yapılan bir araştırmada, sürücülerin neredeyse yarısının (yüzde 49), araç sigortasında yıllık kilometre limitini hiç optimize etmediği ortaya çıktı. Sigortaya belirtilen yıllık kilometre sayısının düşürülmesi, özellikle daha az araç kullananlar için tasarruf sağlayabilirken, örneğin, sigorta sözleşmesinde belirtilenden daha az yol kat edenler, gereksiz yere fazla ödeme yapıyor.

“Sigorta Şirketine Bildirim Büyük Avantaj Sağlayabilir”

“Finanztip” adlı danışmanlık portalının kendi araştırmasına göre, örnek olarak 10 bin kilometre belirttiği halde bunun sadece yarısını kat eden bir sürücü, ortalama yüzde 16 fazla ödeme yapıyor. Bu nedenle, sözleşmede belirtilen kilometre sayısından çok daha az yol kat edenlerin, bu durumu sigorta şirketine bildirmesi büyük avantaj sağlayabilir.

Yeni Bir Sözleşmeye Gerek Yok

“Finanztip”e göre, birçok sigorta şirketinde bu tür bir değişiklik, mevcut yıl için geriye dönük olarak yapılabiliyor ve yeni bir sözleşme yapılmasına gerek kalmıyor. Kilometre limitleri genellikle belirli aralıklarla düzenleniyor ve geniş bir yelpazede sunuluyor.

Daha az kilometre kullanımıyla yapılan tasarruf örnekleri:

– 2 bin kilometreye kıyasla 5 bin kilometre ortalama yüzde 7 daha maliyetli.

– 10 bin kilometreye kıyasla 15 bin kilometre ortalama yüzde 9 daha maliyetli.

– 15 bin kilometreye kıyasla 20 bin kilometre ortalama yüzde 14 daha maliyetli.

– 20 bin kilometreye kıyasla 25 bin kilometre ortalama yüzde 13 daha maliyetli.(bb)