Almanya’da Şiddetli Yağmur ve Sel Bekleniyor

Almanya’da Şiddetli Yağmur ve Sel Bekleniyor

Almanya’da şiddetli yağmur, fırtına ve kar bekleniyor. Buna göre Almanya’nın güneydoğusu hafta sonu beklenen şiddetli hava şartlarına hazırlanıyor.

Almanya’nın güneydoğusu ve komşu ülkelerde beklenen aşırı yağışlar ve sel baskınlarına karşı hazırlıklar sürüyor. Alman Meteoroloji Dairesi (DWD), “Alp eteklerinde pazar sabahına kadar sürecek sürekli yağış” ve yer yer fırtınalar öngördüğünü açıkladı.

Bu durumun geniş bir alanda metrekare başına 40 ila 60 litre yağışa yol açabileceği, bazı bölgelerde ise bu miktarın 100 litreye kadar çıkabileceği aktarıldı. En çok yağışın Alp Dağları ve Bavyera Ormanı’nda olması bekleniyor.

En yoğun yağışların cuma gecesi ile cumartesi sabahı arasında beklendiğini bildiren DWD, cuma sabahı ile pazar sabahı arasındaki 48 saatlik dönemde Mangfall Dağları ile Berchtesgaden Bölgesi’nde metrekare başına 80 ila 100 litre yağış olabileceğini, bazı bölgelerde ise bu miktarın 150 litreye ulaşabileceğini belirtti.

Bu mevsim için “oldukça alışılmadık” bir durum olduğunu belirten bir DWD sözcüsü, önümüzdeki günlerde bin 500 metre üzerindeki bölgelerde 50 santimetreye kadar yeni kar yağışı olabileceğini öngördü. Meteorologlar, bu durumu “belirgin bir kış girişi” olarak tanımladı.(bb)