NRW İslam Din Dersine “Devam” Dedi

NRW İslam Din Dersine “Devam” Dedi

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti, FDP’nin İslam din dersinin kaldırılması talebini reddetti.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde hükümet, okullarda İslam din dersine devam edilmesi kararı aldı. Eğitim Bakanı Dorothee Feller (CDU), eyalet meclisinde yaptığı açıklamada, İslam din dersinin 2025 yazı sonrasına kadar uzatılması kararının kabine tarafından onayladığını duyurdu.

”Yasaklamak Son Derece Yanlış Olur”

FDP’nin İslam din dersinin kaldırılması talebini reddeden Feller, “Bu dersi yasaklamak son derece yanlış bir mesaj olur.” dedi. Feller, İslam din dersinin Müslüman vatandaşların yapısal eşitliği açısından önemli kilometre taşlarından biri olduğunu vurguladı.

”Popülizmden Başka Bir Şey Değil”

İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici de FDP’nin talebini sert bir şekilde eleştirirken, IslamiQ’e verdiği demeçte, “İslam din dersinin kaldırılması talebi popülizmden başka bir şey değil. İslam din dersi okulların ayrılmaz bir parçası. Ayrıca Müslümanların hem okulda hem de toplumda kendilerini daha rahat hissetmelerine katkıda bulunuyor.” diye kaydetti.

“Sadece Öğretmenlik Yetkisi Veriliyor”

Kesici, din dersinin toplumsal birçok sorunu çözdüğünü ve öğretmenlerin mükemmel bir iş çıkardığını sözlerine eklerken, “İslami cemaatlerin öğretmenler üzerinde etkisi olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor. Öğretmenler eyaletin çalışanları. İslami cemaatler sadece öğretmenlik yetkisi veriyor.” diye ekledi.

FDP’nin Yoksuzluk İddiaları

FDP, son dönemde öğretmenlik yetki belgeleri ile ilgili yaşanan yolsuzluk iddialarını gerekçe göstererek İslam din dersinin kaldırılmasını talep etmişti. Bunun yerine, zorunlu etik veya pratik felsefe derslerinin getirilmesini önermişti. FDP’ye göre, mevcut İslam din dersi “aşırı muhafazakar İslami cemaatlerin etkilerine altında” ve yalnızca Müslüman öğrencilerin küçük bir kısmına ulaşıyor.(bb)