İsveç’te Müslümanlara Hakaret Eden Karikatür Yayımlayan Meclis Adalet Komite Başkanı’na Soruşturma

İsveç’te Müslümanlara Hakaret Eden Karikatür Yayımlayan Meclis Adalet Komite Başkanı’na Soruşturma

İsveç Meclis Adalet Komite Başkanı ve aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi Milletvekili Richard Jomshof hakkında, sosyal medya hesabından Müslümanlara hakaret içeren iki karikatür yayımlamadığı için nefret suçundan soruşturma başlatıldı.

İsveç Meclis Adalet Komite Başkanı ve aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi (SD) Milletvekili Richard Jomshof hakkında, sosyal medya hesabından Müslümanlara hakaret içeren iki karikatür yayımlamadığı için nefret suçundan soruşturma başlatıldı.

Sosyal medya hesabı X’ten Müslümanlara hakaret içeren iki karikatür yayımladığı için Jomshof hakkında soruşturma başlatıldığını İsveç devlet televizyonu SVT duyurdu.

SD Meclis Grup Başkanı Mattias Karlsson, SVT’ye yaptığı açıklamada, Jomshof hakkında nefret suçundan soruşturma başlatıldığını doğrulayarak, soruşturma bitene kadar Jomshof’un Meclis (Riksdag) Adalet Komite Başkanlığını bıraktığını belirtti.

SD Meclis Grup Başkanı Karlsson, Jomshof hakkında açılan soruşturmanın daha rahat bir şekilde yürütülmesi ve tamamlanması için komite başkanlığından ayrılmanın doğru bir karar olduğunu söyledi.

Öte yandan Mattias Karlsson, Müslümanlara hakaret içeren söz konusu karikatürleri kendisinin de sosyal medyada Jomshof’a destek için paylaştığını kaydederek, tüm destekçilerin de bu karikatürleri paylaşmasını istedi.

“İslamcılığı Eleştirmek Haktır”

Hakkında açılan soruşturma le ilgili konuşan İsveç Meclis Adalet Komitesi Başkanı Richard Jomshof (SD), Adalet Komite Başkanlığını bir sirk oyununa dönüştürmek istemediği için görevi bıraktığını söyledi.

Hakkında etnik gruplara karşı kışkırtma soruşturması başlatılan  İsveç Demokratlar Partisi (SD) Milletvekili Richard Jomshof buna karşılık İslamcılığı eleştirmenin bir hak ve ifade ifade özgürlüğü olduğu yolunda mücadele edeceğini açıkladı.

“Bu Karikatürler Yasaksa İsveç’te Demokrasi Tehlikede”

Jomshof “Eğer benim yayımladığım karikatürler İsveç’te yasal olmayacaksa, o zaman bu ülkede demokrasi tehlikede demektir.” yorumunda bulundu.