Almanya’da Koronavirüs Vakaları Yine Artıyor

Almanya’da Koronavirüs Vakaları Yine Artıyor

Geçtiğimiz yıllarda tüm dünyayı eve kapatan koronavirüs vakaları Almanya’da yeniden tırmanmaya başladı. Sağlık uzmanları mecbur olmasa da maske kullanılmasını ve risk gruplarındaki kişilerin asılarını yenilemesini öneriyor.

Almanya’da koronavirüs vakalarının yeniden artışa geçtiği, tespit edilen vakalardan daha çok vakanın olduğu açıklandı.

Geçtiğimiz yıllarda tüm dünyayı eve kapatan ve dünyada milyonlarca kişinin hayatına mal olan koronavirüsün havaların soğuması ile artış gösterdiği bildirilirken, mecbur olmasa da maske tavsiyesi yapıldı.

Aşağı Saksonya Eyalet Sağlık Dairesi’nin (NLGA) verdiği bilgilere göre, koronavirüs vakalarında son haftalarda endişe verici bir artış gözlemlendi. Yedi günlük vaka bildirim insidansı geçen hafta 8,3 olarak kaydedildi. Bu rakam, geçen yılın aynı döneminde 7,8 idi. Ancak yetkililer, gerçek insidansın çok daha yüksek olabileceğini açıkladı. Buna gerekçe olarak da artık koronavirüs test ve vaka bildirimlerinin sadece belirli durumlarda yapıldığına dikkat çekildi.

Koronavirüs Afeti Geri mi Dönüyor?

Koronavirüs vakalarındaki artış üzerine bir açıklama yapan Aşağı Saksonya Sağlık Bakanı Andreas Philippi, yükselen vaka sayılarına karşı vatandaşları uyardı. “Virüs geri gelmedi, aslında hiçbir zaman tam olarak gitmedi,” diyen Sağlık Bakanı Andreas Philippi koronavirüsün varlığını sürdürdüğüne dikkat çekti.

Buna rağmen virüsün yapısının büyük ölçüde değiştiğini belirten Philippi, artık hastalığın daha hafif semptomlarla seyrettiğini söyledi. Bugün koronavirüse yakalanan bir kişinin genellikle birkaç gün süren burun akıntısı, hafif öksürük ve baş ağrısı yaşadığını, ancak buna rağmen birçok kişinin hastayken işe gitmeye devam ettiğini belirterek, bu durumu kesinlikle onaylamadığını da ekledi.

Maskelere Geri Dönüş Olacak mı?

Aşağı Saksonya Eyalet Sağlık Bakanı Andreas Philippi, maske kullanımının zorunlu hale getirilmesinin şu an için gerekli olmadığını, ancak belirli durumlarda maske takmanın virüslere karşı korunmak için mantıklı bir önlem olduğunu söyledi. Özellikle toplu taşıma araçlarında ve süpermarket gibi kalabalık yerlerde, soğuk algınlığı sezonunda maske takılmasını tavsiye ederek, yaşlılar veya sağlık sorunları olan kişilerle temasta bulunurken maske takmanın da önemli olduğunu belirtti.

Risk Grubundaki Hastaların Asıları Yenilemeleri Tavsiye Ediliyor

Aşağı Saksonya’da yetkililer, sonbahar ve kış aylarında yeniden bir koronavirüs dalgasının beklendiğini açıklarken geçmiş yıllara kıyasla nüfusun büyük bir kısmının aşı ve geçirilmiş enfeksiyonlar sayesinde ağır hastalıklara karşı korunduğu da bildirdi. Böyle olsa da, özellikle yaşlılar ve kronik hastalıkları olan kişiler için virüsün ciddi sonuçlara yol açabileceği uyarısı da yapan yetkililer, bu nedenle, risk grubunda yer alan kişilere ve sağlık çalışanlarına takviye aşılarının yapılmasını tavsiye ediyor.

Aşağı Saksonya Eyalet Sağlık Dairesi Başkanı Fabian Feil, aşıların ağır hastalıkları önlemede kritik bir rol oynadığını, bu nedenle önerilen aşıların özellikle risk grupları için önemli olduğunu ifade etti. Sağlık sisteminin bir kez daha aşırı yüklenme riski olmadığını belirten Feil, bireysel önlemlerin ise hâlâ geçerli olduğunu hatırlattı.

Koronavirüs SebebiyleHastalık İzinleri Artttı

Bu arada koronavirüs nedeniyle alınan hastalık izinlerinde de belirgin bir artış söz konusu. Solunum yolu hastalığı nedeniyle alınan her 10 test örneğinden birinde koronavirüs tespit ediliyor. Bu oran, son haftalarda sürekli bir artış gösterdi. Bakan Philippi, insanların artık virüsü ciddiye almadığını, ancak bunun bir noktada normalleşmenin de bir parçası olduğunu belirtti. Testlerin eskisi kadar yaygın yapılmadığını, ancak virüsün hâlâ var olduğunu vurguladı.