Dolandırıcıların Hedefinde Avrupalı Türklerin Kimlik Bilgileri Var

Dolandırıcıların Hedefinde Avrupalı Türklerin Kimlik Bilgileri Var

Türkiye’deki dolandırıcılar, uzun süre dolandırıcılığa alet edildiklerini bilme imkanı olmayan yurt dışındaki Türkleri hedef aldı. Dolandırıcılar yabancı kimlikleri kullanarak telefon hattı açıyor ve bu hatları kullanıyor.

Türkiye’deki dolandırıcılar şimdi de yurt dışındaki Türklerin kimliklerini kullanarak dolandırıcılık yapmaya başladı.

Özellikle Türk vatandaşlığından çıkmış olanların yabancı kimlilerini kullanan dolandırıcılarılar böylece izlerini daha kolay kaybettirebiliyorlar. Aradan zaman geçse de haklarında soruşturma açılan ancak dolandırıcılıkla ilişkisi olmayan kişiler Türkiye’ye ilk gittiklerinde tutuklanıyorlar.

Böyle bir olay kimliğinin açık edilmesini istemeyen MMK isimli vatandaşın başına geldi. Uzun süre Türkiye’ye gitmeyen MMK bu yazın Türkiye’ye gittiğinde havalimanı polisi tarafından göz altına alınarak savcılığa sevkedildi.

Araba Satışı ve Kiralık Ev İlanı Dolandırıcılığına Alet Edildi

Türkiye’ye girişinde Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Yakalama Bürosu’nda sorgulanan MMK, burada adının araba satışı ve kiralık ev ilanı dolandırıcılığına alet edildiğini öğrendi.

Kendisi adına Türkiye’de telefon hattı alındığını ve bu telefon numaraları ile yapılan dolandırıcılık suçlamaları sonrasında hakkında Sinop ve Sakarya emniyet müdürlüklerinde dolandırıcılık şüphelisi olarak soruşturma başlatıldığını öğrenen MMK, aslında olayda kullanılan telefon numarasının da kendisi adına başkası tarafından alındığını öğrendi.

Kimlik Bilgilerini Ya da Fotokopisini Bilinmeyen Yerlere Vermeyin

MMK’nın avukatı, MMK’nın yabancı kimliğini daha önceki yıllarda Türkiye’ye ait bir telefon numarası almakta kullandığını bunun haricinde kullanmadığını, muhtemelen kimlik bilgilerinin dolandırıcıların eline bu yolla geçmiş olabileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

Güvenlik birimleri bilinmeyen yerlerden telefon kartı alınmaması ve yine bilinmeyen yerlere kimlik ibrazı veya kimlik fotokopisi verilmemesi tavsiyesinde bulunuyor.