Almanya İçişleri Bakanı Faeser: Selden Etkilenen Komşu Ülkelere Yardıma Hazırız

Almanya İçişleri Bakanı Faeser: Selden Etkilenen Komşu Ülkelere Yardıma Hazırız

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, komşu ülkelerdeki sel felaketini büyük endişeyle takip ettiklerini, yardıma hazır olduklarını belirtti.

Avrupa ülkeleri Romanya, Avusturya, Polonya, Çekya, Macaristan ve Slovakya’da şiddetli yağış ve fırtınaların neden olduğu sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, selden etkilenen komşu ülkelere yardıma hazır olduklarını bildirdi.

Faeser, yaptığı yazılı açıklamada, “Komşu ülkelerimiz Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Polonya’da yaşanan dramatik sel felaketini büyük bir endişeyle takip ediyoruz. Düşüncelerim, felaketin kurbanları ve etkilenen bölgelerde insanları selden korumak için büyük iş çıkaran binlerce kurtarma görevlisiyle birlikte.” ifadelerini kullandı.

“Acil Destek Vermeye Hazırız”

Gelişmeleri sürekli izlediklerini belirten Faeser, yardım talep edilmesi halinde ülkesinin acil destek sağlamaya hazır olduğunu vurguladı. Faeser, afet ve acil durum yönetiminden sorumlu Federal Teknik Yardım Ajansının (THW) Elbe ve Oder nehirlerindeki durumu izlediğini ve ülkede sel felaketi yaşanması durumunda harekete geçmeye hazır olduğunu kaydetti.

Avrupa ülkeleri Romanya, Avusturya, Polonya, Çekya, Macaristan ve Slovakya’da şiddetli yağış ve fırtınaların neden olduğu sellerde ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda ev ve iş yeri su altında kalmış, binlerce kişi tahliye edilmişti.

“Binlerce Gönüllü İhtiyaçları Karşılamak İçin Çalışıyor”

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), yaptığı yazılı açıklamada, Orta Avrupa’nın on yıllardır gördüğü en büyük selleri yaşadığını belirterek bu durumun yakında “yeni normal” haline gelebileceği uyarısında bulundu.

IFRC, Avusturya, Çekya, Moldova, Polonya ve Romanya’daki binlerce Kızılhaç gönüllüsünün sellerden etkilenen insanların ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştığını bildirdi.

IFRC’den yapılan açıklamada, son birkaç gündeki büyük sellerde evlerin sular altında kaldığı, elektrik kesintileri, ulaşım aksaklıkları ve altyapılarda hasar meydana geldiği hatırlatılarak, en çok etkilenen bölgeler arasında 1750 kişinin evlerini terk edip geçici barınaklara gitmek zorunda kaldığı Avusturya’nın yer aldığı ifade edildi.